Γυναικα Ζυγος Αντρας Καρκινος (ταιριαζουν;)

2:16 π.μ.


Σε πρώτο επίπεδο, όταν αυτοί οι δυο συναντηθούν, σίγουρα θα μιλήσει αυτή η μικρή προειδοποιητική φωνούλα μέσα τους: "Δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Μη το κάνεις!".


***
Ξέρει ότι θα πονέσει, αλλά...

Ο Καρκίνος είναι δεινός γνώστης της ανθρώπινης ψυχής.  Μια κινητή εγκυκλοπαίδεια ερμηνείας συμπεριφορών και τύπων ανθρώπου. Για την ακρίβεια, συνηθίζει να βάζει ανθρώπους μέσα σε στερεοτυπικά κουτάκια, για να προβλέψει πως θα του φερθούν και μήπως τον πληγώσουν.

"Α, αυτή είναι τέτοιου στυλ άτομο" θα προεικάσει για τη γυναίκα Ζυγό. Είναι το στυλ της ανεξάρτητης γυναίκας που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν έχει ανάγκη από έναν προστάτη και σύμβουλο. Είναι το στυλ που αγαπά τις διασκεδάσεις ΈΞΩ από το σπίτι, αυτή η μάστιγα! Που έχει έρωτα με την εξωτερική της εμφάνιση και περνά ώρες στον καθρέφτη με τα σύνεργα του μακιγιάζ: ο Καρκίνος εκνευρίζεται με την υπερβολική κοκεταρία των γυναικών. Και, το χειρότερο όλων: "αυτή", είναι μια γυναίκα που έχει ΆΠΟΨΗ. Έχει άποψη για τα πολιτικά, κοινωνικά, αισθητικά, ιδεολογικά, και η άποψη αυτή είναι (συνήθως) πολύ φιλελεύθερη για τα (συνήθως) πολύ συντηρητικά του δεδομένα.

Κι όμως, θα αγνοήσει τις προειδοποιήσεις γιατί, γιατί... γιατί... αυτό το ζώδιο ρέπει προς την εμμονή και τη συναισθηματική προσκόλληση. Εφόσον έριξε τα μάτια του εκεί, όσα φάλτσα και να εντόπισε στην πορεία, είναι σταθερός στην πρώτη του επιλογή. Είναι ο άντρας που μόλις δει μια γυναίκα, πέφτει τ' ανάσκελα και λέει "αυτή είναι, με αυτή θα καταλήξω" και παίρνει πολλές ψυχρολουσίες για να καταλάβει ότι "δεν έπρεπε".***
Don't do it!

Η Ζυγός, επίσης θα ακούσει την προειδοποίηση. "Τι γυρεύω με αυτό τον άνδρα, που είναι τόσο χαμηλών τόνων, σπιτόγατος, άχαρος, (μερικές φορές) χωρίς λεπτούς τρόπους, ανασφαλής, κλπ."

Διότι η Ζυγός είναι από τις γυναίκες που δεν παρασύρεται από το συναίσθημα- όχι για πολύ. Πριν καν γνωρίσει έναν άνδρα, τον έχει πλάσει στο μυαλό της. Ξέρει την καρδιά της και τα γούστα της. Της αρέσουν οι macho άνδρες, οι κυνηγοί, τα επιβλητικά αρσενικά τύπου Κριού-Λέοντα-Τοξότη που σφύζουν από αυτοπεποίθηση, αρχηγιλίκι, σεξουαλική πρωτοβουλία.

Κι όταν δεν την τραβάνε οι ξεκάθαρα εμφανισιακά sexy άνδρες, τουλάχιστον, θα σκεφτεί εγκεφαλικά ή υλιστικά και θα "τραβήξει" έναν Υδροχόο ή έναν Αιγόκερω.

Όμως εδώ, ο Καρκίνος μας, είναι κάτι άλλο. Δεν είναι περιπετειώδης, δεν είναι "διασκεδαστικός", δεν είναι εξωστρεφής και εγκεφαλικός τύπος. Είναι επικίνδυνος για την ανεξαρτησία της. Δεν γουστάρει τις κοριτσοπαρέες της, δεν γουστάρει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες. Την θέλει σπίτι. Τη θέλει μέσα στη φωλιά, μόνο για εκείνον.

***
Πρώτη κίνηση. Εσύ ή εγώ;

Ο Καρκίνος ωστόσο θα οργανώσει τη στρατηγική του. Το εξετάζει από δω, το εξετάζει από κει και δεν τολμά να κάνει κίνηση. Την κοιτάζει και λιώνει, την παρακολουθεί με το αμάξι, ψάχνει πληροφορίες στο διαδίκτυο, ρωτά φίλους. Ο χρόνος κυλά κι αυτός μένει στα κοιτάγματα.

Η Ζυγός έχει άλλη προσέγγιση στο φλέρτ: θέλει φλογερούς άντρες να τη διεκδικούν τολμηρά εδώ και τώρα, να γίνεται μάχη τέλος πάντων, να πέφτουν ηχηρά τα παλικάρια στην ποδιά της. Οι άντρες που διστάζουν μένουν πίσω, στην ουρά. Δεν θα περιμένει πολύ, δεν της αρέσει να είναι σόλο.

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, που είναι υπέρ του Καρκίνου. Υπάρχει η περίπτωση του ιδανικού τάιμινγκ. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε απογοητευμένες Ζυγούς, που έχουν καεί από φλογερούς άνδρες και το κάψιμο είναι νωπό. Η Ζυγός είναι κορίτσι που -κακά τα ψέματα- αναζητά το γάμο, όχι με την προοπτική της οικογένειας και της φωλιάς, αλλά με την προοπτική να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής για πάντα με έναν άνδρα. Να πάψει να είναι μονάδα και να γίνει δυάδα, μαζί του.

Η Ζυγός είναι πιστή και μονογαμική και αναζητά την τέλεια σχέση που θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια στη συγκατοίκηση, την εκκλησία, το συμβόλαιο. Αν έχει απηυδήσει από παιχνιδιάρικα αρσενικά που δεν σκέφτονται το γάμο, τότε θα αφήσει τους κυνηγούς να κυνηγάνε και θα γίνει η ίδια κυνηγός του ...γαμπρού. (Τύφλα να'χε η Βασιλειάδου!)

***
Επιχείρηση "στεφάνι"

Το μάτι της Ζυγού κόβει. Παρατήρησε ότι είναι ωραίος, ελεύθερος, από καλό σπίτι, αγαπάει τα παιδιά, είναι καλός στη δουλειά του και χαμηλών τόνων. Είναι υλικό για γάμο.

Ο Καρκίνος θα γνωρίσει το νέο του κορίτσι στη μαμά του για να πάρει τη γνώμη της. (Classic!)
Η μαμά του, θα τρομάξει, "δεν είναι παιδί μου αυτή για σένα, δε σου κάνει!", αλλά μην ξεχνάμε ότι, πότε πότε, αρέσει στον κάβουρα να κάνει μια μικρή επαναστασούλα στη μαμά του, βρε αδερφέ!

Αλλά και η μαμά της Ζυγού θα πεί το ίδιο: "θα του πέσεις βαριά, δεν ταιριάζετε..."

Και, ναι, έχουν δίκιο να ανησυχούν, αλλά δεν υπολογίζουν την παράμετρο "sex".
***

Ο παράγοντας se-X

Γιατί η σεξουαλική χημεία αυτών των δυο, είναι η έκπληξη.

Ο Καρκίνος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο κρεβάτι. Δεν είναι το πιστόλι που πυροβολεί και μετά γυρίζει πλάτη και κοιμάται. Είναι ο μάγος των προκαταρκτικών, ο μάγος του στοματικού έρωτα και των υπηρεσιών γενικά. Λατρεύει το γυναικείο σώμα από άκρη σε άκρη και το προσκυνά σαν ναό. Είναι αθεράπευτα συναισθηματικός εραστής, πρώτα εξασφαλίζει ότι η σύντροφός του είναι "έτοιμη" σωματικά και ψυχικά, πριν αλλάξει το ρυθμό του. Και μεταβάλλει ρυθμούς, ποσοτικά και ποιοτικά, ανάλογα με τις αντιδράσεις που εισπράττει. Δεν ξεπερνά τα όρια και δεν αντιμετωπίζει την γυναίκα δίπλα του ως ένα κομμάτι κρέας.

Η Ζυγός εκτιμά την ισότητα των φύλων, είναι φεμινίστρια, ποιος δε το ξέρει. Της αρέσει ένας άνδρας που δεν έχει υποχρεωτικά το ρόλο του "επιβήτορα", αλλά μπορεί να βρίσκεται και από κάτω. Της αρέσει που περνά χρόνο ασχολούμενος με τη δική της ευχαρίστηση, που ρωτά να μάθει τι της αρέσει και το κάνει πράξη, που θυσιάζει τα δικά του γούστα για να την υπηρετήσει. Ένας εργάτης του σεξ! Σε ανταπόδοση, η Ζυγός του προσφέρει όλα όσα είναι αρκετά διστακτικός για να ζητήσει: ο Καρκίνος δεν μιλάει για τα βίτσια του, αλλά εκείνη θα του τα ξετρυπώσει, ένα ένα!

***
Συνταγές επιβίωσης

Η Ζυγός απολαμβάνει έναν άνδρα τρυφερό, γλυκό, ήσυχο. Την ευχαριστεί που είναι ρομαντικός και δοτικός, που εκδηλώνει τα συναισθήματά του με ευάλωτο κι όμως αντρίκειο τρόπο. Είναι προστατευτικός και αυτό την τρελαίνει, ειδικά αν είναι μεγαλύτερός της ηλικιακά και της ξυπνά ... οιδιπόδειο. Της αρέσει που είναι εργατικός και κουβαλητής. Της αρέσει που είναι καλός πατέρας και οικογενειάρχης. Δε θα τα αντάλλασσε όλα αυτά με τίποτα.

Αλλά από την άλλη, η Ζυγός θα εκτιμούσε έναν άντρα πιο γαλαντόμο, πιο γλεντζέ. Της αρέσουν οι νυχτερινές εξόδοι, τα ταξίδια- ενώ ο Καρκίνος επενδύει πιο πολύ στο σπίτι και στο φαγητό. Η Ζυγός έχει επίσης ανάγκη από οξυγόνο, να βρίσκει τις φίλες, να πηγαίνει μαζί τους για ψώνια, για καφέ, για γυμναστήριο- δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στο σπίτι, με την κατσαρόλα και το ξεσκονόπανο. Απολαμβάνει τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού: είτε έχει φιλοδοξίες επαγγελματικές ή συμμετέχει στα κοινά. Ο Καρκίνος θα προτιμούσε να παραιτηθεί από τη δουλειά της, για να γίνει βασίλισσα του νοικοκυριού τους... ...οι συχνές βόλτες της με ανύπαντρες κολλητές της, του δημιουργούν άγχος, ότι ίσως βγει από τον ίσιο δρόμο. Αν είναι να πάνε κάπου, θα πάνε μαζί, αλλιώς, μόνο με φίλες που ο Καρκίνος εγκρίνει.

Η υπερευαισθησία του Καρκίνου είναι ένα πρόβλημα. Κατά καιρούς κλείνεται στον εαυτό του και δεν μοιράζεται τις ανησυχίες του. Κάποια στιγμή θα κουραστεί να δίνει, να δίνει, να δίνει... σωματικά και ψυχολογικά γίνεται θυσία. Απαιτεί από την Ζυγό να τον έχει στο επίκεντρο της προσοχής της και συχνά συμπεριφέρεται σαν μικρό παραμελημένο παιδί, γκρινιάζοντας και χωρίς να εξηγεί τι του φταίει. Μέσα του αναμοχλεύει όλα του τα παράπονα με εμμονικό τρόπο.  Η Ζυγός πρέπει τότε να αποδείξει ότι "δεν την ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός της" όπως εκείνος την κατηγορεί, αλλά μπορεί να νταντέψει τις ανασφάλειές του. Ένα συμβολικό δώρο, το αγαπημένο του φαγητό, μια εκ βαθέων συζήτηση, διώχνουν τη γκρίνια πέρα.

Και τέλος, έχουμε την διαβόητη προσκόλληση του Καρκίνου στη μητέρα του. Αυτό είναι απλά, μια ανίατη υπόθεση. Εδώ οι αστρολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Ο Καρκίνος δεν μπορεί να διανοηθεί το παραμικρό αρνητικό για τη μητέρα του και εννοείται ότι σε όλες τις περιπτώσεις παίρνει το μερος της. Συνιστούμε στη Ζυγό ψυχραιμία, ανοχή και αποθέματα υπομονής.

Άλλωστε, ο Καρκίνος το αξίζει.

3 σχόλια:

 1. Γεια σου αστροβροχή και μπράβο για το blog σου!!Θα μπορούσες να γράψεις για την συναστρία γυναίκας ταύρου-άντρα τοξότη?''Ταύρος με Τοξότη'' που λένε :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα αργήσει -ίσως πολύυυ- αλλά θα έρθει η ανάρτηση που μου ζητάτε.

   (Τι να κάνουμε, ακαδημαϊκές υποχρεώσεις...)

   Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω απόλυτα (κι εδώ μία από τα ίδια)!! :)

   Διαγραφή

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.