Ο αστεροειδής Εστία στην Αστρολογία (Εστία στο γενέθλιο χάρτη, Εστία στα ζώδια)Εισαγωγικά...

Ο αστεροειδής Εστία (λατινικά Vesta) ανακαλύφθηκε το 1807, από τον γερμανό αστρονόμο Βίλχελμ Όλμπερς. Η εισαγωγή της Εστίας στην αστρολογική ''επιστήμη'' είναι πρόσφατη και η μελέτη του αστρολογικού της συμβολισμού δεν είναι ακριβώς αποκρυσταλλωμένη.

-Κάποιοι αστρολόγοι θεωρούν οτι η Εστία αφορά έναν στόχο στον οποίο ''εστιάζουμε'' και αφοσιωνόμαστε σε όλη μας την ζωή.
-Άλλοι θεωρούν οτι η Εστία είναι ένδειξη σεξουαλικής απουσίας και τάσεων ''γεροντοκορισμού'' είτε θρησκευτικού μοναχισμού.
-Άλλοι την συνδέουν με τα υπαρξιακά ερωτήματα, που μας κάνουν να απομακρυνόμαστε από την κοσμική ζωή, κάνοντας εσωτερική αναζήτηση...
-Άλλοι τέλος, την συσχετίζουν με την φιλοσοφία. Ο θεωρητικός στοχασμός είναι προνόμιο των ζωδίων της φωτιάς και η Εστία ήταν θεότητα συνδεδεμένη με την φωτιά (εστία= τζάκι).

Το αρχέτυπο της Εστίας

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Εστία ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας, αδελφή του Δία. Όπως και τα περισσότερα παιδιά του Κρόνου και της Ρέας, έτσι και η Εστία καταβροχθίστηκε από τον πατέρα της και μάλιστα, ήταν η τελευταία που ελευθερώθηκε από το στομάχι του. Αυτό το ''τραυματικό'' βίωμα, από πλευράς του πατέρα της, την οδήγησε στην άρνηση απέναντι στο ανδρικό φύλο. Η Εστία απέρριψε τους υποψηφίους συζύγους, Απόλλωνα και Ποσειδώνα, και παρέμεινε αιώνια παρθένος.

Ο ρόλος της ήταν η φροντίδα της κατοικίας των θεών. Η σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων γύρω από το τραπέζι του φαγητού και γύρω από το τζάκι (που φέρνει τους ανθρώπους κοντά). Το σπίτι ήταν η αιώνια κατοικία της Εστίας, η οποία δεν έβρισκε ενδιαφέροντα στον ''έξω'' κόσμο. Αρχετυπικά λοιπόν, η Εστία είναι μία καλόγρια- όπως εύστοχα παρατηρούν οι αστρολόγοι.

Κατά πολλούς η Εστία σχετίζεται με το ζώδιο της Παρθένου που υπηρετεί ανθρωπιστικά τους άλλους.Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή του Τοξότη. Βεβαίως οι Τοξότες είναι περιπετειώδεις και εξωστρεφείς τύποι, ωστόσο για ορισμένους από αυτούς η αναζήτηση γνώσεων και εμπειριών μπορεί να είναι εσωτερική και το ταξίδι τους πνευματικό.

Η σεξουαλικότητα της Εστίας είναι σκοτεινή. Η θεά ήταν απόμακρη σε σχέση με γονείς, αδέλφια, φίλους, ακόμα και θαυμαστές. Από την άλλη όμως, η λατρεία της θεάς αυτής γινόταν με σεξουαλικά όργια- εξαγνιστικής φύσης πάντα. Οι ιέρειες της Εστίας όφειλαν να είναι παρθένες, όμως όταν το τελετουργικό το απαιτούσε, έπρεπε να συνευρίσκονται με εντελώς αγνώστους άντρες, για συμβολικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, παρέμεναν αγνές, εφόσον υπηρετούσαν την θεά και όχι την προσωπική τους επιθυμία. Η φλόγα της εστίας παρέμενε αναμμένη χάρη στις λατρείες αυτού του είδους, που βοηθούσαν στην ''απελευθέρωση των παθών'' με αποδεκτό τρόπο.

Η Εστία στον Γενέθλιο Χάρτη μας


Η Εστία ζητά να θυσιάσουμε τις ανάγκες του σώματος μπροστά σε έναν ανώτερο, άυλο σκοπό. Μας ζητά να αποξενωθούμε από τον κόσμο και να αφοσιωθούμε σε φιλοσοφικές έννοιες. Η επιρροή της Εστίας μας κάνει μοναχικούς, κατ'επιλογήν ασεξουαλικούς, απόντες ουσιαστικά από την ίδια μας την ζωή. Δεν εντασσόμαστε πλήρως στο κοινωνικό σύνολο (έστω κι αν το υπηρετούμε οικειοθελώς, με την σκέψη μας και τα έργα μας).

-Η θετική Εστία, έχει αποδεχτεί τον κοινωνικό της ρόλο και επιδρά με ωριμότητα και αυτοθυσία στις ζωές των άλλων. Νιώθει καλά προσφέροντας στους άλλους, έστω κι αν ξεχνά τον εαυτό της. Είναι απόμακρη μεν, ευγενική δε. Αδιαφορεί για τις μικρότητες των ανθρώπων και την κριτική τους σχετικά με την προσωπική της ζωή και την επιφανειακή θεώρηση της προσωπικότητάς της. Έχει συναίσθηση της διαφορετικότητάς της και δεν παρεξηγείται. Αναζητά την ηρεμία, την ισορροπία. Δεν έχει φιλοδοξίες, είναι ικανοποιημένη με όσα διαθέτει. Ζεί ασκητική ζωή και δύσκολα ξεχωρίζει από τον μέσο όρο.

-Η αρνητική Εστία, είναι παγερή με τους άλλους και αυτοκαταστροφική με τον εαυτό της. Δεν είναι σίγουρη για τις επιλογές της. Νιώθει οτι παραγκωνίζεται και αδικείται, άσκοπα. Αρνείται να δείξει στους αγαπημένους της το ενδιαφέρον της- ωστόσο δεν παύει να τους υπηρετεί. Είναι αυτόνομη και δεν δίνει πολύ από τον εαυτό της στις σχέσεις της. Φοβάται να πλησιάσει τους άλλους. Η ίδια δεν μπορεί να ερμηνεύσει την συμπεριφορά της με την λογική. Στην ζωή της επικρατεί ανισορροπία.
________________________________________

Η ΕΣΤΙΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Εστία στον Κριό: Είστε ανεξάρτητοι τύποι και υπακούτε μόνο στα εσωτερικά σας κίνητρα. Εστιάζετε ιδιαίτερα στην δουλειά σας και καταφέρνετε να ξεχωρίσετε με το πάθος και την γενναιότητα σας. Νιώθετε μόνοι, ίσως επειδή δεν ζητάτε την βοήθεια των άλλων στις δύσκολες στιγμές. Στις σχέσεις σας αρνείστε πεισματικά να κάνετε υποχωρήσεις και γι'αυτό δεν δεσμεύεστε επί μακρόν. Ίσως πρέπει να μάθετε να αφήνετε ένα παραθυράκι επικοινωνίας ανοιχτό για τους συντρόφους και τους συνεργάτες σας.

Εστία στον Ταύρο: Απολαμβάνετε την καθημερινή ρουτίνα και δεν αφήνετε πολύ χώρο για νέες δραστηριότητες. Προτιμάτε την ασφάλεια των δοκιμασμένων πραγμάτων και των ανθρώπων που ξέρετε καλά. Εκφράζετε την καλλιτεχνική σας φύση όταν ασχολείστε επίμονα με τον προσωπικό σας χώρο: είστε ταλαντούχοι στην διακόσμηση και την χειροτεχνία.

Εστία στους Διδύμους: Είστε ζωηροί και επικοινωνιακοί με τα κοντινά σας πρόσωπα, όμως για κάποιο λόγο συνήθως αποφεύγετε να εμβαθύνετε συναισθηματικά μαζί τους. Τείνετε να δίνετε μια λογική εξήγηση για όλα, ξεχνώντας τον συναισθηματικό παράγοντα. Οι αγαπημένοι σας παραπονιούνται οτι μιλάτε πολύ χωρίς να σκέφτεστε πολύ αυτά που λέτε και χωρίς να νιώθετε την επιρροή στους άλλους.

Εστία στον Καρκίνο: Είστε από την φύση σας δοτικοί άνθρωποι και δεν φοβάστε την συναισθηματική επαφή με τους οικείους σας ανθρώπους. Αγαπάτε πολύ την οικογένειά σας και είστε εκεί για να προσφέρετε έναν παρηγορητικό λόγο. Ωστόσο, μπορεί να βάλετε τις προσωπικές σας ανάγκες στο περιθώριο για χάρη τους.

Εστία στον Λέοντα:
Η προσοχή των οικογενειακών σας προσώπων είναι πολύ σημαντική για εσάς. Μπορείτε να γίνετε πολύ εγωιστές αν νιώθετε οτι δεν σας αγαπούν όσο χρειάζεστε. Τείνετε να αδιαφορείτε για την γνώμη των οικείων σας ατόμων και να δημιουργείτε δραματικές σκηνές, ωστόσο είστε υπομονετικοί και υπάκουοι κατά βάθος. Γαβγίζετε αλλά δεν δαγκώνετε.

Εστία στην Παρθένο: Η προσφορά στα αγαπημένα σας πρόσωπα παίρνει πολλές φορές ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα. Νιώθετε οτι είναι καθήκον σας να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινώντας από τα οικεία σας πρόσωπα. Η αποτυχία σας να τους επηρεάσετε θετικά, μπορεί να σας κάνει οξύθυμους. Προσφέρετε συμβουλές και πρακτική βοήθεια στους ανθρώπους του κύκλου σας, ακόμα κι αν δεν έχετε κανένα όφελος από αυτό.

Εστία στον Ζυγό: Είστε πολύ αγαπητοί στο περιβάλλον σας. Στις σχέσεις σας αναζητάτε την αρμονία, είστε δοτικοί και ξέρετε πως να κάνετε τους ανθρώπους σας ευτυχισμένους. Προσπαθείτε να μοιράζετε τον χρόνο σας ισότιμα στην δουλειά, την οικογένεια και την διασκέδασή σας, όμως είναι πολύ εύκολο για εσάς το να θυσιάσετε τις προσωπικές σας ανάγκες για να ευχαριστείτε τους άλλους. Είναι σημαντικό να είστε δημοφιλείς στον κύκλο σας, γι'αυτό μπορείτε να γίνετε αρκετά ανταγωνιστικοί με όποιον προσπαθήσει να σας κλέψει την παράσταση.

Εστία στον Σκορπιό: Αισθάνεστε δυνατά συναισθήματα για τα οικεία σας πρόσωπα, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να τους τα εκφράσετε. Είστε λιγάκι καχύποπτοι με το περιβάλλον σας και προσπαθείτε να κατανοήσετε τις ανάγκες τους και όσα κρύβουν κάτω από την επιφάνεια. Πρακτικά δυσκολεύεστε να ανοιχτείτε σαν προσωπικότητα και χρειάζεστε τον προσωπικό σας χώρο έκφρασης όπου κανείς δεν έχει πρόσβαση. Οι δικοί σας σας θεωρούν λίγο μυστηριώδη και απρόσωπο/η. Ίσως να είστε διαφορετικός/η στις δραστηριότητες έξω από το σπίτι.

Εστία στον Τοξότη:
Έχετε την ανάγκη να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που σας εμπνέουν. Μέσω των σχέσεών σας με τα οικεία πρόσωπα της ζωής σας, προσπαθείτε να γνωρίσετε τον εαυτό σας και την ανθρώπινη φύση. Πιστεύετε πολύ στα άτομα του στενού φιλικού και οικογενειακού σας κύκλου και έχετε μια ιδεαλιστική εικόνα για αυτούς- ακόμα κι αν είναι προφανές οτι δεν αξίζουν και τόσο. Σας αρέσει να παίρνετε μαθήματα από τις σχέσεις σας και να μεταδίδετε τις γνώσεις σας στους άλλους. Συχνά τραβάτε τα πράγματα στα άκρα, προκειμένου να γνωρίσετε τα όρια των ανθρώπων και του εαυτού σας. Απογοητεύεστε και πικραίνεστε όταν οι άνθρωποι που αγαπάτε βγαίνουν σκάρτοι, όμως περιέργως δεν παύετε να τους είστε αφοσιωμένοι.

Εστία στον Αιγόκερω: Είστε αφοσιωμένοι στα οικεία σας πρόσωπα και απαιτείτε να σας αντιμετωπίζουν και εκείνοι εξίσου σοβαρά όσο εσείς. Συχνά νιώθετε υπεύθυνοι και προστατευτικοί απέναντι τους, και μπορείτε να παίρνετε επάνω σας τα δικά τους βάρη. Δεν αποκλείετε να αισθάνεστε την ανάγκη να επεμβείτε δυναμικά στις ζωές τους, ρυθμίζοντας το πρόγραμμά τους, κάνοντας σχέδια για αυτούς. Συχνά, ίσως να θεωρείτε καθήκον σας (ή και βάρος) το να αναλάβετε προσωπικά τις ευθύνες των οικείων σας ατόμων, οπότε και θα είστε σκληροί μαζί τους την ίδια στιγμή που μπορείτε να κάνετε τα πάντα για αυτούς.

Εστία στον Υδροχόο:
Μπορεί να πεί κανείς οτι είστε κάπως αποστασιοποιημένοι συναισθηματικά από τα οικεία σας πρόσωπα, ενώ δηλαδή θέλετε το καλύτερο για αυτά, δεν καταφέρνετε να τους πείσετε για τις αληθινές σας προθέσεις. Επιφανειακά είστε ανοιχτοί και πρόσχαροι με τον κύκλο των δικών σας ανθρώπων, όμως κανείς δεν μπορεί να σας αγγίξει βαθιά, γιατί δεν επιτρέπετε αυτή την προσέγγιση. Είστε ανθρωπιστές κατά βάθος και μπορείτε να αναλάβετε τα βάρη των αγαπημένων σας ατόμων, δείχνοντας ευαισθησία στις ιδιαιτερότητές τους. Οι θυσίες που κάνετε για τους αγαπημένους σας, σας κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Εστία στους Ιχθείς: Είστε από την φύση σας συμπονετικοί όσον αφορά τα μέλη της οικογένειάς σας και τον στενό σας κύκλο. Μπορείτε να αφοσιωθείτε πλήρως σε αυτούς, γιατρεύοντας τις πληγές τους. Έχετε τεράστια κατανόηση και διαβάζετε τις ανάγκες των άλλων χωρίς να σας παραπονεθούν. Μπορεί να βάλετε το εγώ και την προσωπικότητά σας στην άκρη και απλώς να ζείτε για εκείνους. Είναι πιθανό να παραμελήσετε το σώμα και το πνεύμα σας, προκειμένου να αφοσιωθείτε πλήρως σε κάποιο άλλο άτομο. Τα όνειρα των αγαπημένων σας είναι και δικά σας όνειρα. Κινδυνεύετε ωστόσο να ζήσετε μια ζωή που δεν είναι δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.