Ήλιος στον 11ο Οίκο (γενέθλιος χάρτης)

2:47 π.μ.
Με αυτή την οικοθεσία, αποκλείεται να μην έχεις ένα προσωπικό επαναστατικό όραμα. Θέλεις να αλλάξεις την κατάσταση που επικρατεί, να δημιουργήσεις νέα τάση, μια νέα σχολή. Ο Ernest Hemingway, έχοντας Ήλιο στον 11ο , έγινε ο ηγέτης ενός νέου λογοτεχνικού ρεύματος, με ένα συγγραφικό ύφος που οι ΗΠΑ δεν είχαν ξαναδεί…

Αυτός ο στόχος, αν είναι θετικά ενισχυμένος από ευνοϊκές όψεις με ισχυρούς πλανήτες και αρμονικά ζώδια, θα κυνηγηθεί με αποφασιστικότητα, διαφορετικά, ίσως καταλήξεις «ιδανικός και ανάξιος εραστής του ονείρου».

Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο πλάνο ζωής σου. Δεν πρόκειται για απλή παρέα, αλλά για την «οικογένεια που επιλέγεις» και τιμάς ενδεχομένως και περισσότερο από την ίδια σου την οικογένεια! Είναι οι ομοϊδεάτες σου, με τους οποίους έχετε κοινά οράματα.

Μιλώντας για αυτά τα οράματα, αυτά συνήθως αφορούν κοινωνικές διεκδικήσεις. «Να αλλάξουμε τον κόσμο». Μαζί, ομαδικά. Ομάδες πίεσης, συνδικάτα, κόμματα, εταιρίες, κοινότητες, σωματεία, γιατί όχι καλλιτεχνικοί θίασοι, φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές ομάδες, η Λοάτ κοινότητα.

Είναι πολύ πιθανό να έχεις προβληματισμούς που αφορούν τη σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμου-ομάδας. Τυχόν πιέσεις και δυσφορία που μπορεί να ένιωσες κάποια στιγμή στη ζωή σου εξαιτίας της σύγκρουσής σου με την ισχυρή πλειοψηφική ομάδα, θα σε κινητοποιήσουν (σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα δραστηριοποίησης) για να αλλάξεις το κατεστημένο, ενώνοντας τις δυνάμεις σου με άλλους …αναξιοπαθούντες. Η ανακούφιση και η εύρεση λύσεων για τον συλλογικό πόνο, σε απασχολούν βαθειά.

Κατά κάποιο τρόπο νιώθεις ότι έχεις γεννηθεί σε λάθος εποχή- στην πραγματικότητα, ταιριάζεις στο μέλλον- και κάνεις προσπάθειες να φέρεις το μέλλον πιο κοντά στο παρόν.

Απογοητεύεσαι όταν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους παραδοσιακά, συντηρητικά και αναπαράγουν την κοσμοθεωρία των γονιών, των παππούδων, των πολύ παρωχημένων γενιών. Σου φαίνεται μίζερη η ιδέα ότι πρέπει να ακολουθήσεις τη γραμμή: πτυχίο, δουλειά, γάμος, παιδιά, σκυλιά, σπίτι, αυτοκίνητο, τηλεόραση, καναπές κλπ. Δεν είναι αυτά τα όνειρά σου, χρειάζεσαι να παρεκκλίνεις από αυτό τον πεπατημένο δρόμο. Δεν ξέρεις προς τα που, αλλά το ψάχνεις.

Στην χειρότερη περίπτωση, η ανάγκη σου για το «διαφορετικό» μπορεί να σε μπλέξει σε αγώνες ανούσιους και σκοπούς που ξοδεύουν τα χαρίσματά σου. Επίσης, διατρέχεις το ρίσκο να χάσεις την ατομική σου ταυτότητα, ώστε να γίνεις απόλυτα αποδεκτός από τη νέα ομάδα, αφού έχεις κλείσει το κεφάλαιο της προηγούμενης ομάδας- και ουσιαστικά βρίσκεσαι μετέωρος. Είναι σημαντικό να μάθεις πως να μην γίνεσαι «μάζα», να μην επηρεάζεσαι από τα συνθήματα της ομάδας, αλλά να είσαι ο ξεχωριστός εαυτός σου, εντός της. Εξάλλου, που ξέρεις; Ίσως αυτοί έχουν λάθος και εσύ το δίκιο. Μην προσαρμόζεις αυτό που είσαι, για να γίνεις δημοφιλής. Μείνε αυθεντικός…

Επαγγελματικά αναζητάς τον τρόπο να πετύχεις τους στόχους σου και επιλέγεις να εργάζεσαι ομαδικά, ακόμα και στις ταπεινότερες θέσεις, ακόμα κι αν ο μισθός είναι ανάξιος λόγου. Πιο σημαντική είναι η αλληλεπίδραση και το ιδεολογικό ερέθισμα του επαγγέλματος- παρά οι υλικές απολαβές. Έτσι, σε ελκύει ο θεωρητικός κλάδος, και ειδικότερα οι κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, τα ΜΜΕ. Μπορεί να ξεκινήσεις τη ζωή σου με οικονομικές δυσκολίες και σίγουρα δεν είσαι ο τύπος που θα έκανες οικογένεια νωρίς και θα έβαζες στην άκρη τις ανώτερες φιλοδοξίες, για χάρη του εφήμερου ψωμιού της φαμίλιας.

Στο δεύτερο μισό της ζωής σου γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος, ως προς το άτομό σου και τις σχέσεις σου με τον κόσμο. Ποιοι άνθρωποι ταιριάζουν να σε πλαισιώνουν, τι καριέρα θέλεις να κάνεις, το προσωπικό σου στυλ, οι δεσμεύσεις σε πρόσωπα και ιδέες—όλο το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει στα καθώς προχωράς στα πρώτα …-άντα.
Rate this posting:
{[['']]}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.