Γυναίκα Κριός - Πως να την κατακτήσεις

12:15 μ.μ.

Τα ζώδια στο ντιβάνι του ψυχολόγου.

Γυναίκα Κριός – Ψυχολογικό προφίλ

Α. «Αντράκι». Ο αρσενικός ψυχισμός.

Η γυναίκα Κριός, αντιλαμβάνεται ενδόμυχα ότι είναι -κατά κάποιο τρόπο- φτιαγμένη από διαφορετικό υλικό, απ’ ό,τι οι περισσότερες γυναίκες. Αυτό το εκλαμβάνει σαν ένα πλεονέκτημα, που της έδωσε η φύση. Το βιώνει σαν να έχει γεννηθεί σε γυναικείο σώμα, έχοντας όμως ανδρικό ψυχισμό. Σε κάποιο βαθμό, όλοι μας είμαστε ανδρόγυνοι! Ο Καρλ Γιουνγκ είχε υποστηρίξει ότι η ανθρώπινη ψυχή συναποτελείται από το «animus» και το «anima» (το ανδρικό και το θηλυκό ένστικτο). Στη γυναίκα Κριό ωστόσο, η αρσενική πλευρά είναι υπερανεπτυγμένη, εις βάρος της θηλυκής. Αυτό, πρακτικά σημαίνει, ότι η Κριαρίνα, δεν έχει ανάγκη να αναζητήσει τα αρσενικά στοιχεία προβεβλημένα σε έναν άνδρα (πατέρα, εραστή, σύζυγο), αλλά τα απολαμβάνει στην ίδια της τη φύση: είναι ανεξάρτητη, αυτάρκης, δυναμική, επιθετική, ενεργητική. Αντίθετα, η πρόκληση για αυτήν θα είναι, να αγκαλιάσει την πιο θηλυκή πλευρά που είναι καταπιεσμένη εντός της: την δεκτική, παθητική, ευάλωτη πλευρά.Β. Θερμόαιμη. Καταλάβετε την έκρηξή της.

Ας το πάρουμε από την ανάποδη: το να συγκρατείς το θυμό σου, να τον καταπνίγεις, είναι ανθυγιεινό. Ρωτήστε μια Ζυγό ή μια Καρκίνο. Το κάθε ζώδιο έχει διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης των προκλήσεων: οι Ιχθείς πέφτουν σε αδράνεια, οι Ταύροι συσσωρεύουν υλικά αγαθά, οι Καρκίνοι τρώνε ένα ψυγείο. Η Κριός όμως; Αποδέχεται το γεγονός ότι, στη ζωή υπάρχουν και αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές αντιδράσεις. Πού είναι το κακό στο να τα εκδηλώνεις ευθέως; Αντίθετα, είναι κάτι πολύ φυσικό! Τα μικρά παιδιά έχουν δικαίωμα να ξεσπάνε, αλλά τα μεγάλα όχι; Πριν κατηγορήσουμε την Κριό για επιθετικότητα και αναισθησία, ας σκεφτούμε ότι προτιμά να δείχνει «bitch» γιατί αυτό συντηρεί την υπερηφάνειά της, παρά να φανεί αγχωμένη, ευάλωτη, πληγωμένη, στριμωγμένη. Επίσης, πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν προσβάλλει τους άλλους από αναισθησία : και βέβαια καταλαβαίνει ότι αυτό που θα πει ή θα κάνει μπορεί να τραυματίσει, αλλά έχει την παιδιάστικη προσδοκία να την συγχωρήσουν και να μην πάρουν σοβαρά όσα πράττει εν θερμώ.Γ. Αλαζονική. «Μετά από μένα το χάος…»

Η Κριός θεωρεί για τον εαυτό της ότι τα ξέρει όλα και η δική της άποψη είναι η πιο σωστή και ολοκληρωμένη που μπορεί να διανοηθεί κανείς. Δε χρειάζονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις: πρέπει να μιλήσει πρώτη και τελευταία, αφού δεν χωρά λογική αμφισβήτηση σε όσα θα πει. Κάπου παραπλανεί τον ίδιο της τον εαυτό έχοντας την ψευδαίσθηση της τελειότητάς της- και ίσως προκαλέσει τον περιγελασμό από τους άλλους, όταν επιχειρεί να πείσει για το πόσο «ολοκληρωμένος χαρακτήρας» είναι και πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσεις ατέλειες επάνω της. Ή όταν βαπτίζει τα ελαττώματά της (πχ. ατομικισμό, «αυτή πρώτη και οι άλλοι μετά») σε προτερήματα, που πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει και την ζηλεύουν γι’ αυτά…  Κατά βάθος στρεσάρεται απίστευτα όταν κάποιος κριτικάρει πιθανά της ελαττώματα και, έστω κι αν δεν τα αναγνωρίσει στα φανερά, μέσα της όμως είναι βέβαιο ότι θα καταπιεστεί για να αγγίξει τις υψηλές απαιτήσεις που έχει θέσει (και) στον εαυτό της. Υποφέρει, όταν για παράδειγμα, γίνεται μια συζήτηση και δεν έχει να προσθέσει κάτι πρωτότυπο, όταν δεν μπορεί να κάνει επίδειξη αυθεντίας, όταν δεν μπορεί να βουλώσει το στόμα των συνομιλητών της. Το να είναι «στην απέξω» της είναι ανυπόφορο.Δ. Εξουσιαστική. Ό,τι μπορεί να ελεγχθεί, είναι καλό.

Σε καμία Κριό δεν αρέσουν οι ισχυροί άνδρες, εκείνοι που θα βρίσκονται «από πάνω» σε μια πιθανή σχέση μαζί της. Μπορεί να ανεχθεί έναν ισότιμο άνδρα στην καλύτερη περίπτωση, αλλά κατά κανόνα, έλκεται από αρσενικά που είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Περιέργως, συνηθίζει να περνά τους άνδρες από «καψώνια» και «γυμνάσια» και να τους κατηγορεί ή περιφρονεί, όταν αποδειχθούν πιο αδύναμοι από την ίδια: είναι μια τακτική που αντανακλά ψυχολογικά την αμηχανία της Κριού για τις δικές της αδυναμίες. Προβάλει τις καταπιεσμένες αυτοκατηγορίες της, πάνω σε άλλους. Όπως δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό της για τις ήττες της, έτσι, δεν μπορεί να επιδείξει ευαισθησία, τρυφερότητα και υπομονή μπροστά στις αποτυχίες των άλλων. Άλλοτε, εγκαταλλείπει έναν αδύναμο άνδρα απογοητευμένη, άλλοτε αναλαμβάνει όλα τα βάρη η ίδια σαν «άντρας της σχέσης» και αυτό το χτυπάει στο σύντροφό της σε κάθε ευκαιρία, άλλοτε δοκιμάζεται με πραγματικά δυναμικούς άνδρες και βρίσκει ότι δεν μπορεί να υπομείνει για πολύ καιρό την «ανδρική τυραννία» και μια σχέση που δεν μπορεί να κοντρολάρει απόλυτα…Ε. Σεξουαλικότητα. Πολύ σκληρή για να νιώσει.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις της Κριού, είναι η έλλειψη «πραγματικής» σεξουαλικής ικανοποίησης. Πολλοί αστρολόγοι λανθασμένα και κλισέ, αναφέρουν ότι στις Κριούς αρέσουν οι εμπειρίες τύπου «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Αναφέρουν ακόμα, λανθασμένα και κλισέ, ότι Κριός απολαμβάνει το άγριο και επιθετικό σεξ. Βεβαίως η Κριός υιοθετεί στο κρεβάτι μια συμπεριφορά άγριου θηλυκού, όμως: αυτός ο θυμός, συνδέεται ψυχολογικά, με την σεξουαλική ανασφάλεια (ναι, καλά διαβάσατε, η Κριός, σεξουαλικά ανασφαλής!) και το φόβο μήπως δεν είναι αρκετά σαγηνευτική ώστε να ικανοποιήσει. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει σεξουαλικά με το σύντροφό της, προτιμά να παρουσιάζεται σαν μηχανή του σεξ, σαν απάντηση στις επιθυμίες ενός άντρα και έχοντας προσέγγιση «αντρική», τολμηρή, ευθεία. Είναι σεξουαλικά ενεργητική από άμυνα, καταπνίγοντας ίσως εντελώς τη συναισθηματική πλευρά, την παθητική, την χαμηλότονη. «Αν δεν φωνάζω αρκετά στο σεξ, θα με θεωρήσει ανοργασμική. Αν δακρύσω, θα με θεωρήσει ξενέρωτη», σκέφτεται μια Κριός. Κάπως έτσι σαμποτάρει την ικανοποίησή της. Στην πραγματικότητα, μια ώριμη σεξουαλικά Κριός, θα προτιμήσει το αργό σεξ, το απαλό άγγιγμα, την εστίαση σε κάθε μικρή κίνηση, την άφεση, την πλήρη παράδοση. Εκεί ακριβώς θα συναντηθεί ψυχικά με τον άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει ο «ένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.