Πλανητικοί τύποι: 4. Αφροδίσιος τύπος (αφροδίσιες σχέσεις,αφροδίσιες εμμονές)

*Αφροδίσιος τύπος: που έχει στο γενέθλιο χάρτη του πολλούς πλανήτες στον 7ο Οίκο, είτε στο ζώδιο του Ταύρου-Ζυγού. Χαρακτηριστικά:

Για τον Αφροδίσιο τύπο, οι ερωτικές σχέσεις είναι το μεγάλο ζητούμενο στη ζωή και νιώθει ανολοκλήρωτος χωρίς ένα σύντροφο. Η εργένικη ζωή είναι κατάρα, ενώ επιζητά τη σχέση φοβούμενος τη μοναξιά και περιφρονώντας την αυτάρκεια.

Το ενδιαφέρον του για την εξωτερική εμφάνιση είναι παροιμιώδες: ένας νάρκισσος, που πιστεύει στη δύναμη της εικόνας ως μαγνήτη κι ως μέσου επιτυχίας στη ζωή. Αλλά και στους τρόπους του, είναι απαλός, τρυφερός, κόλακας. Συνήθως είναι υπερ-ευγενικός και λάτρης των τυπικοτήτων, της καλής εντύπωσης και του σαβουάρ βιβρ.

Ερωτικά είναι ρομαντικός και εκδηλωτικός τύπος- ως το σημείο της επίδειξης. Περιβάλλει τους γύρω του με ζεστασιά και τρυφερότητα, ζητώντας πάνω κάτω την ίδια ανταπόδοση. Επιθυμεί να ευχαριστεί τους πάντες και να είναι αγαπητός: ξέρει τα αδύνατα σημεία του καθενός, τα "κουμπιά". Ίσως τελικά η ευχαρίστησή του να περνά μέσα από την ευχαρίστηση των άλλων.

Αφροδίσιες σχέσεις:

Η τακτική που ακολουθεί ένα αφροδίσιο άτομο στις σχέσεις του, είναι η τακτική της στρατηγικής υποχώρησης. Είναι βολικό, δοτικό, "αγαπησιάρικο" ώσπου να κατακτήσει τον άλλο! Από κει και πέρα, αρχίζει να δρέπει τους καρπούς. Όλα εκείνα που δεν τολμά να διεκδικήσει σαν μονάδα, με ένα σύντροφο στο πλάι του να παλεύει και για τους δυο, όλα είναι δυνατά.

Έτσι, το αφροδιτικό άτομο, επιλέγει συντρόφους δυναμικούς, φιλόδοξους, κυριαρχικούς, ώστε να ικανοποιήσει έμμεσα τις δικές του ανάγκες. Η καλοπέραση, οι ανέσεις, τα αισθητικά και υλικά αγαθά που τόσο πολύ "γεμίζουν" το αφροδίσιο άτομο, είναι πιο εύκολα επιτεύξιμα μέσα από την επιλογή ενός ισχυρού συντρόφου, που θα τα παρέχει όλα.

Η εμφάνιση, η καταγωγή, το υπόβαθρο, η κοινωνική θέση, η οικονομική ευχέρεια, παίζουν το μέγιστο ρόλο. Ο αφροδίσιος τύπος, δεν μπορεί να ζήσει στη μιζέρια, ο έρωτας και το πάθος κάνουν "παφ!" κι εξαφανίζονται όταν εκλείπει η dolce vita: τα ταξίδια, οι έξοδοι σε χλιδάτα μέρη, το μοδάτο ντύσιμο, κι όσα προβάλλουν μια glamorous εικόνα του ζευγαριού.


Αφροδίσιες εμμονές:

Μιλήσαμε παραπάνω για την υλιστική εμμονή των αφροδίσιων τύπων. Οι αφροδίσιοι δεν χορταίνουν ποτέ το καλό φαγητό, τα αρώματα, τα καλλυντικά, ρούχα, αυτοκίνητα, ταξίδια, επιδεικτικές εκδηλώσεις τρυφερότητας, σεξουαλικές περιποιήσεις (σε παθητικό ρόλο, είτε πρόκειται για άνδρα, είτε για γυναίκα, πρέπει να είναι αντικείμενα λατρείας, έστω κι αν καταλήξουν αντικείμενα του σεξ, τιμή και καμάρι τους).

Αγαπούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, την άνεση, την ευκολία. Θα θυσιάσουν ακόμα και την προσωπικότητά τους για να τα πετύχουν όλα αυτά. Για παράδειγμα, θα παρουσιαστούν διπλωμάτες και ειρηνιστές, συγκαταβατικοί, για να μη χαλάσουν την ατμόσφαιρα. Τα συμφέροντά τους, τα διεκδικούν με υπόγειες μεθοδεύσεις, σιωπηρά, χωρίς μάχες, φασαρίες, δηλώσεις. Κυρίως, βάζοντας άλλους ανθρώπους να τα διεκδικήσουν για χάρη τους, κερδίζοντας συμπάθειες με τη χαλαρότητά τους, το φιλειρηνικό, ταπεινό στυλ.

Οι αφροδίσιοι ελίσσονται στη ζωή και μέσω των συμμαχιών, aka, κοινωνικών σχέσεων. Με γνωριμίες και διασυνδέσεις, όλα γίνονται, άκοπα. Ξεδιπλώνοντας την αξιαγάπητη, δημοφιλή πλευρά τους, κερδίζουν θετικές γνώμες και υπερασπιστές. Θα λέγαμε ότι "αντικειμενοποιούν" τον εαυτό τους: προβάλλονται σαν κάτι ελκυστικό, με το ωραίο τους περιτύλιγμα, ώστε οι άλλοι θέλουν να το αποκτήσουν, να το έχουν στη ζωή τους. Ίσως μείνουν ευχαριστημένοι σε αυτό το ρόλο, της γλάστρας, του τρόπαιου, και καθυστερήσουν την εξέλιξη ως προσωπικότητες, ώς άτομα με βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.