Πλανητικοί τύποι: 3. Ερμαίος τύπος (ερμαίες σχέσεις, ερμαίες εμμονές)

*Ερμαίοι τύποι: άτομα που είναι Δίδυμοι-Παρθένοι, έχουν πολλούς πλανήτες σε Δίδυμο-Παρθένο ή στον 3ο-6ο Οίκο.


Αποτέλεσμα εικόνας για trickster deviantart

 Χαρακτηριστικά

Ο τύπος προσωπικότητας του Ερμή, είναι επικοινωνιακός από τη φύση του και μπορεί να πετύχει πολλά στη ζωή του από το χάρισμα αυτό. Αυτό το άτομο είναι αεικίνητο, επιρρεπές στις αλλαγές και αθεράπευτα φιλοπερίεργο. Δεν ανέχεται εύκολα την βαρεμάρα, τη σιωπή. Είναι εγκεφαλικός τύπος, ακόμα και διανοούμενος-η, κι έχει μια κοινή αίσθηση του χιούμορ.

Αγαπά την επικοινωνία και ανταλλαγή πλοροφοριών, με οποιοδήποτε μέσο: προφορικό λόγο, γραπτό λόγο, εικόνα, βίντεο. Αντιλαμβάνεται γρήγορα τα νοήματα, τα αναλύει με παροιμιώδη ταχύτητα, σχολιάζει και κρίνει τα πάντα με αντικειμενικότητα-αλλά αποφεύγοντας να αναμίξει το συναίσθημα.

Είναι αιώνια έφηβος και αυθόρμητος σαν μικρό παιδί. Διψά για εμπειρίες, για γνωριμίες με καινούριους ανθρώπους και είναι κάπως ασταθής. Αισιόδοξος κι ανάλαφρος χαρακτήρας, καταφέρνει να βγάζει από τη ρουτίνα και την αυστηρότητα τους γύρω του και τους παρασύρει στη χαρά της ζωής.

Αποτέλεσμα εικόνας για handsome guy deviantart

Ερμαίες σχέσεις

Ο "Μερκούριος" τύπος, πηδά με ενθουσιασμό μέσα σε μια καινούρια σχέση. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζεται από άτομα όμορφης εξωτερικής εμφάνισης όπως είναι και το ίδιο. Επίσης, του αρέσουν οι σύντροφοι που είναι κοινωνικοί, εξωστρεφείς, ζωηροί, παθιασμένοι με τη ζωή.

Οι σχέσεις με συναισθηματικό βάθος τον τρομάζουν καθώς αισθάνεται ότι "μεγαλώνει απότομα" και "σοβαρεύει", πράγμα που είναι ο ενδόμυχος φόβος του. Αποφεύγει σχέσεις με πρόσωπα που επιδιώκουν να τον απομακρύνουν από τις παρέες και την πλούσια κοινωνική του ζωή, για να αφοσιωθεί μόνο σε ένα άτομο και να περνά το χρόνο του μέσα σε ένα σπίτι. Θέλει να μπαινοβγαίνει με το ταίρι του σε μαγαζιά, σε φιλικά σπίτια, σε καλλιτεχνικά στέκια, αθλητικούς χώρους, κλπ. Ποικιλία και αλλαγή παραστάσεων, είναι το κλειδί. Κι όταν γυρίζουν μαζί στο σπίτι, αργά το βράδυ, να μιλούν ακατάπαυστα μέχρι να τους πάρει ο ύπνος... ξημερώματα.

Η βαρεμάρα είναι ένα πρόβλημα, καθώς έχει ανάγκη διαρκώς να βρίσκει νέα ερεθίσματα που θα ανανεώνουν το ενδιαφέρον του για το άλλο πρόσωπο. Όταν τα έχει δει και τα έχει ζήσει όλα δίπλα σε κάποιον, είναι πιθανό να αναζητήσει μικρές αποδράσεις σε παράλληλες σχέσεις (έστω πλατωνικές) για να αισθανθεί αναζωογονημένος.

Αποτέλεσμα εικόνας για handsome guy deviantart

Ερμαίες εμμονές

Ο ναρκισσισμός είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα του Ερμαίου τύπου: θέλει να αισθάνεται αιώνια νέος, ωραίος, περιζήτητος, κοινωνικά λαμπερός. Η ενασχόλησή του με την εικόνα του, τον ωθεί να ξοδεύει χρόνο και χρήμα σε ματαιόδοξους σκοπούς. Του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε πλήθη και να ρητορεύει (συχνά να φλυαρεί βλακωδώς και να γίνεται περίγελως χωρίς να το καταλαβαίνει) ενώ, συχνά συμμετέχει από διανοητικό ναρκισσισμό σε ρηχά ιδεολογικά κινήματα και επαναστατικές ομάδες που αγωνίζονται "για να είναι η τυρόπιτα στρογγυλή κι όχι τετράγωνη".

Ο Ερμαίος τύπος αισθάνεται άβολα με το συναίσθημα και υπάγει τα πάντα στη λογική και την εγκεφαλικότητα. Αν νιώσει μειονεκτικά, μπορεί να γίνει λεκτικά σκληρός, ακόμα και χυδαίος, προσβλητικός, αναίσθητος. Συχνά δε, γίνεται αγενής όπως ένα μικρό παιδί, που δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι λέξεις πονάνε.

Μια τελευταία εμμονή του Μερκούριου τύπου, είναι η  πίστη του στην υποτιθέμενη πνευματική του ανωτερότητα. Υποβάλλει τους άλλους σε αυστηρή κριτική (χωρίς καθόλου ενσυναίσθηση) για να αποδείξει την δική του αψεγάδιαστη τελειότητα, ενώ επιχειρεί τολμηρά να εξαπατήσει τους άλλους με εγκεφαλικά (λογικοφανή, σοφιστικά) επιχειρήματα, κάνοντας επίδειξη εξυπνάδας και ρισκάροντας να φανεί κουτοπόνηρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.