Πλανητικοί τύποι: 2. Σεληνιακός τύπος (σεληνιακές σχέσεις, σεληνιακές εμμονές)

3:55 π.μ.
*Σεληνιακοί τύποι: άτομα που είναι Καρκίνοι, έχουν Σελήνη σε Καρκίνο ή Ταύρο και πολλούς πλανήτες στον Καρκίνο ή στον 4ο Οίκο.Χαρακτηριστικά

Ο Σεληνιακός τύπος είναι προστατευτική και μητρική ψυχή, ακόμα κι όταν πρόκειται για άνδρα. Τον ενδιαφέρει να δημιουργεί τριγύρω του ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον και μέσα σε αυτό να χωρούν οι λίγοι και καλοί άνθρωποι που έχει στην καρδιά του. Είναι σπιτόγατος και αγαπά τη θαλπωρή που νιώθει κανείς στους τέσσερις τοίχους.

Του αρέσει να τρέχει για να καλύψει τις βασικές ανάγκες όσων νιώθει ότι εξαρτώνται επάνω του: από το φαγητό, μέχρι την ζεστή, παρηγορητική αγκαλιά. Νιώθει άνετα με το γυναικείο φύλο, τα θηλυκά μέλη της οικογένειας καθώς προτιμά να συναναστρέφεται άτομα που είναι συναισθηματικά.

Η οικογένειά του, το παρελθόν του, οι συνήθειες των ανθρώπων που έζησε δίπλα τους για καιρό, είναι πράγματα που κουβαλά μέσα του εφ'όρου ζωής. Τα παιδικά του βιώματα, οι μνήμες, καθορίζουν αναπόδραστα την ενήλικη ζωή του. Συχνά, παγιδεύεται στο παρελθόν και ξεχνά να πάει μπροστά. Η διάθεσή του είναι ρευστή, επηρεάζεται έντονα από ό,τι συμβαίνει γύρω του και δύσκολα θα παραμείνει αναίσθητος σε όσα προκαλούν πόνο: μπορεί να λυγίσει, να δακρύσει πιο εύκολα από τον καθένα.Σεληνιακές σχέσεις

Ο Σεληνιακός τύπος θεωρεί τη μοναχική ζωή, ξόδεμα. Είναι άτομο "φτιαγμένο για οικογένεια".  Ονειρεύεται να ανοίξει το δικό του σπίτι με ένα άτομο που σέβεται την ευαισθησία του και ανέχεται την κυκλοθυμία του. Θέλει να παρέχει τα καλύτερα στο σύντροφό του και στα παιδιά που θα αποκτήσουν, ακόμα κι αν στερηθεί το ίδιο, ακόμα κι αν ζει πολύ λιτά και με οικονομία.

Είναι ανοιχτό και κοινωνικό άτομο, καλωσορίζει ανθρώπους στη ζωή και στο σπίτι του και του αρέσει να μοιράζεται μαζί τους πράγματα, κυρίως τις αναμνήσεις από τα παλιά. Είναι εκεί, διαθέσιμο στα προβλήματα του καθενός, έστω κι αν δεν του ανταποδίδουν πάντα όσα κάνει.

Είναι ευαίσθητος και διαβάζει καλά την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που έχει δίπλα του. Άλλωστε, επιδιώκει μακροχρόνιες σχέσεις ώστε να κατανοεί σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή: τα κόμπλεξ, τις αδυναμίες, τις στρατηγικές...Σεληνιακές εμμονές

Μερικά Σεληνιακά άτομα είναι μυστικοπαθή και εσωστρεφή σε καταστροφικό βαθμό. Μέσα στην ψυχή τους, οι δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος τους, γιγαντώνονται και τους στοιχειώνουν. Πολλοί υποφέρουν από υπαρκτά ή φανταστικά παιδικά τραύματα, πράγμα που τους κάνει νευρωτικούς και εκρηκτικούς με τα άτομα που έχουν γύρω τους. Αυτές τις πληγές δεν ανέχεται ποτέ να τις αγγίξει κανείς, κανέναν δεν εμπιστεύεται ώστε να ανοιχτεί και να τα συζητήσει. Σηκώνει μόνο του το σταυρό του και κουβαλά μια εσωτερικευμένη οργή, όπως το ηφαίστειο τη λάβα.

Είναι επίσης άτομο πολύ υπάκουο και πιστό, ιδίως στη Μητέρα του, σε σημείο δουλικότητας. Ταυτίζεται μαζί της και την υπηρετεί, ακόμα κι αν έχει δημιουργήσει δική του οικογένεια. Ο απογαλακτισμός είναι πολύ δύσκολος κι επίπονος, καθώς δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του για το πρόσωπο της μητέρας του. Αρκετά μοιραία, το Σεληνιακό άτομο, θα προσκολληθεί αργότερα ΚΑΙ στα παιδιά του, με τον ίδιο ασφυκτικό τρόπο.

Ανάμεσα στις εμμονές ενός Σεληνιακού ατόμου, είναι η αυτοτιμωρία, το ανελέητο αυτομαστίγωμα. Η Μαμά, ζεί μέσα στον ψυχισμό του, ως ένα Super Ego και του επιβάλλει ποινές, επιπλήξεις, πιέσεις, κατηγορίες, προσδοκίες, απαιτήσεις, ταπεινώσεις. Μπορεί να υποφέρει από χαμηλή αυτοπεποίθηση, κόμπλεξ κατωτερότητας, νευρικότητα, σεξουαλική ανικανότητα και ενοχικότητα, ως αποτέλεσμα της απόλυτης ψυχολογικής επίδρασης της μητέρας επάνω του.

Ταιριάζει με :

-Ερμαίους, Πλουτώνιους, Ποσειδώνιους τύπους

Ζορίζεται με:

 - Ηλιακούς, Ουράνιους, Δίαιους τύπους

Νιώθει ξένος με:

- Κρόνιους τύπους

Αντίθετος με:

 - Άρειους, Αφροδίσιους τύπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.