Πλανητικοί τύποι : 1. Ο Ηλιακός τύπος (ηλιακή προσωπικότητα, ηλιακοί άνθρωποι, ηλιακά άτομα)

*Ηλιακοί τύποι: όσοι είναι Λέοντες, έχουν ισχυρούς πλανήτες στο Λέοντα ή στον 5ο Οίκο τους.Χαρακτηριστικά

Ο Ηλιακός τύπος είναι ένα κάπως "βασιλικό" άτομο. Έχει την ανάγκη να λάμπει, να στέκεται περήφανα στο κέντρο- και αυτό συχνά είναι τρόπος ζωής του. Ό,τι έχει να κάνει με το Εγώ και τον Εαυτό του, αποκτά μεγάλη έμφαση: η αυτοπεποίθησή του, ο αυτοσεβασμός του, η αυτογνωσία του, η προσωπική του ανάπτυξη, η εγωκεντρικότητά του και ενίοτε ο εγωισμός του.

Είναι πατρικό άτομο και ταυτόχρονα πατριαρχικό. Υιοθετεί το ανδρικό σύστημα αξιών ακόμα κι αν είναι γυναίκα. Προσφέρει στήριξη, γνώση, συμβουλές πατρικού τύπου, τέτοιες που βοηθούν τους άλλους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τις ατομικές ικανότητές τους.  Προσφέρει γενναιόδωρα, κυρίως υλικά αγαθά, αλλά είναι φειδωλός στις φιλοφρονήσεις και στα καλά λόγια.

Ο Ηλιακός τύπος είναι μια προσωπικότητα φωτεινή, διαλύει τα σκοτάδια. Είναι ανθρωπιστής, ορκίζεται στις ιδέες του Διαφωτισμού. Θέλει να βοηθά τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις σκοτεινές στιγμές τους, έχοντας θάρρος, τόλμη, κοφτερή λογική, αίσθηση δικαιοσύνης και βαθιάς συμπόνοιας.

Είναι άτομο ηγετικό, του αρέσει να αναλαμβάνει ευθύνες για χάρη του συνόλου. Βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, υπερασπίζεται τη γραμμή του και προστατεύει όσους αγαπά. Τον ενδιαφέρει η ευημερία του συνόλου, έχει καλή θέληση, αγαθή διάθεση, πνεύμα κατανόησης. Ηγείται μιας ομάδας με σεβασμό και με πρόθεση την εξέλιξη και πρόοδο όλων.

έκλειψη Ηλίου, σκοτείνιασμα προσωπικότητας...


Ηλιακές εμμονές

Στις χειρότερες περιπτώσεις ο ηλιακός άνθρωπος, υποφέρει εάν περνά απαρατήρητος κι έχει ακόρεστη δίψα για προσοχή. Αν δεν πάρει αυτή την προσοχή, αν η γνώμη κι η προσωπικότητά του δεν γίνονται σεβαστές ή ακόμα και αν γελοιοποιηθεί για ό,τι είναι, ο ηλιακός τύπος θα κλειστεί στον εαυτό του και θα χάσει την κοινωνική του πλευρά. Ό,τι συμβαίνει γύρω του, θα τον αφήνει αδιάφορο και ίσως η αίσθηση της αναξιότητάς του, τον φτάσει σε αυτοκαταστροφικές κινήσεις. Απομόνωση, έλλειψη ενέργειας, κατάθλιψη, δειλία, αβουλία και μεσσιανισμός, είναι οι κίνδυνοι για μια ηλιακή προσωπικότητα που έχει άσχημες όψεις. Το άτομο μπορεί να φτάσει στο σημείο να μην βρίσκει κανένα κίνητρο πια για ζωή.

Αυταρχισμός και δεσποτισμός είναι επίσης πλευρές ενός ηλιακού τύπου, ο οποίος "δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του". Αυτή η τόσο προστατευτική προσωπικότητα, μπορεί να στραφεί με βία και προσβλητική περιφρόνηση, απέναντι σε αδύναμα και απροστάτευτα μέλη. Μπορεί να επιδείξει αλαζονεία και ανωτερότητα, όταν αισθανθεί θιγμένο.Ηλιακές σχέσεις 

Οι σχέση με ένα ηλιακό άτομο, είναι σχέση σχεδόν πατρική. Το ηλιακό άτομο αναζητά συντρόφους που θα το θαυμάζουν και θα σωπαίνουν για να ακούσουν όσα έχει να πει. Μπορεί να γίνει φλύαρο και ψώνιο, να μιλά ακατάπαυστα για τον εαυτό του και τις εμπειρίες του. Είναι κουραστικό, όταν απαιτεί όλη η σχέση να περιστρέφεται γύρω από το άτομό του.

Συνήθως ταιριάζει με άτομα νεαρά, άπειρα, υποχωρητικά. Του αρέσει να πλάθει την προσωπικότητα των άλλων και να τους στήνει στα πόδια τους. Του αρέσουν οι υπάκουοι και εύστροφοι "μαθητές". Λατρεύει να δίνει στους άλλους λίστες με οδηγίες. Λατρεύει να στρώνει τους άλλους στη δουλειά. Για το καλό τους. Είναι ήπιος με τα λάθη που κάνουν οι άλλοι, δίνει πολλαπλές ευκαιρίες και συγχωρεί μεγαλόψυχα τα παραπτώματα.

Αγαπά τα παιδιά και τα ζώα. Περνά χρόνο εκπαιδεύοντάς τα, διδάσκοντάς τα, γίνεται μικρό παιδί. Του αρέσουν οι αθώοι χαρακτήρες, παρά οι σκοτεινοί, παγεροί, αδιαπέραστοι άνθρωποι.

Ταιριάζει με :

-Ερμαίους, Άρειους, Αφροδίσιους, Δίαιους τύπους.

Ζορίζεται με :

-Ποσειδώνειους, Σεληνιακούς τύπους.

Νιώθει ξένος με :

-Κρόνιους, Ουράνιους τύπους

Αντίθετος με :

-Πλουτώνιους τύπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.