ΣΕΛΗΝΗ αντίθεση Πλούτωνας (σε γενέθλιο χάρτη)

Δε μιλάς πολύ. Διαφορετικά εκφράζεσαι τηλεγραφικά, δίνοντας τις συναισθηματικές πληροφορίες κρυπτογραφημένες- κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Θα μπορούσες να πεις κάθε φορά ευθέως αυτά που νιώθεις κι αυτά που επιθυμείς, αλλά είναι σαν να μιλάς σε άλλη γλώσσα εσύ, και σε άλλη όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Η δική σου συναισθηματική γλώσσα είναι κάπως υπονοηματική, φτιαγμένη για να είναι κατανοητή μόνο σε άτομα με υψηλή συναισθηματική ευφυία.

Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί απλούστατα φοβάσαι να εκδηλωθείς ξεκάθαρα και με σαφήνεια, προτιμάς τα λόγια και οι πράξεις σου να είναι σιβυλλικά, ώστε αργότερα να μπορείς να τα πάρεις πίσω, ερμηνεύοντας τα πολλαπλώς.

Ο δρόμος "νιώθω- εκφράζω συναίσθημα- δέχομαι τις συνέπειες- συνεχίζω", δεν είναι για σένα.
Εσύ είσαι του "νιώθω- μεταμφιέζω συναίσθημα- αρνούμαι τις συνέπειες- κολλάω".

Διστάζεις να κολυμπήσεις στη θάλασσα των συναισθημάτων, γιατί εκεί που οι άλλοι βρίσκουν χαρά, ηδονή, ανακούφιση, εσύ βλέπεις τους καρχαρίες της απόρριψης να σου ανοίγουν τις δαγκάνες τους.

Συσσώρευση. Καταλαβαίνεις ότι με το να μη γίνεσαι αντιληπτ@ (σκόπιμα) στους άλλους, σου μένει μόνο ο εαυτός σου να σε αντιλαμβάνεται. Κλείνεσαι σε αυτόν και πιάνεις διάλογο μαζί του. Άν κάποιος τολμήσει να διεισδύσει στην ψυχή σου, για να βάλει τάξη στα ατάκτως ερριμένα συναισθήματά σου, αντιδράς με θυμό, πάθος, ένταση. Ο κόσμος μέσα σου είναι ένα μη διαχειρίσιμο χάος, ακόμα και για σένα, δεν ξέρεις από που να πιάσεις αυτό το κουβάρι, αγανακτείς, απορείς. Όλα τα συναισθηματικά σχήματα συνδέονται μεταξύ τους σαν παρανοϊκές αλυσίδες, σαν μια σούπα, σαν ηφαιστειακό μάγμα που βγαίνει στην επιφάνεια και σκάει στα μούτρα όποιου θελήσει να σε κάνει να ανοιχτείς.

Όχι, δεν μπορείς να είσαι ήρεμ@ όταν πρόκειται για συναισθηματικές καταστάσεις. Τρέμεις, πανικοβάλλεσαι, αλλοιώνεται η φωνή σου. Νιώθεις σαν ένα τόσο δα, μικροσκοπικό, ανυπεράσπιστο Πλουτώνιο βρέφος απέναντι σε μια τεράστια, απορριπτική Σεληνιακή μαμά . Δεν ξέρω αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δλδ, αν στην ζωή σου είχες μια μητέρα που δεν σε ενθάρρυνε ιδιαίτερα στο να μιλάς για τα συναισθήματά σου ή αντιδρούσε με αρνητισμό σε αυτά.

Κατάθλιψη, εσωστρέφεια, μοναχικότητα, παρανοϊκές ιδέες, ψυχοσωματικές παθήσεις, διαταραχές άγχους... Όλα αυτά είναι μέσα στο κουτί της Πανδώρας, που προσφέρει ο Πλούτωνας στη γενέθλια Σελήνη σου! Όμως υπάρχει κάτι θετικό. Δύο θετικά:


  1. η αντίθεση σαν όψη, δεν είναι τόσο αδιάλλακτη όσο θα ήταν ένα τετράγωνο (εκεί θα σε έκλαιγαν πραγματικά οι ρέγγες!). Έστω και με εκρήξεις, τα συναισθήματά σου βρίσκουν διεξόδους. Η αντίθεση είναι μια διελκυστίνδα που την τραβάνε πάντα δυο μέρη. Θέλεις και μπορείς κατά βάθος να ανοιχτείς, απλώς χρειάζεσαι να έχεις απέναντί σου έναν ακροατή με ικανότητα ενσυναίσθησης (να μπει στη θέση σου), να σε αποδεχθεί, να σε κατανοήσει, να μην σε απορρίψει. Ένας ψυχολόγος ή ένα άτομο με ψυχολογικές ικανότητες και μητρική ψυχή.
  2. η όψη αυτή σου χαρίζει μεγάλες ψυχογνωστικές δεξιότητες. Σκάβεις την ψυχή σου, αυτοαναλύεσαι και μέσω του εαυτού σου, κατανοείς τη φύση της καθολικής, πανανθρώπινης ψυχής. Μπορείς δηλαδή να γίνεις καλ@ ψυχολόγος των άλλων, καλ@ γονιός, καλ@ φίλ@, γιατί έχεις μάθει τα τερτίπια της ψυχής και της συμπεριφοράς, από ιδία πείρα. Σκέψου ότι αυτή η αυτογνωσία θα ήταν πιο δύσκολη αν η αντίθεση σου, ήταν τετραγωνάκι.

Πότε νιώθεις πιο έντονα την όψη αυτή και τις συνέπειές της; Όταν οι πλανήτες σου βρίσκονται σε ζώδια που τους εκφράζουν δυναμικά (Σελήνη σε Καρκίνο, Ταύρο, Αιγόκερω, Σκορπιό) ή (Πλούτωνα σε Σκορπιό κυρίως). Όταν η γενέθλια Σελήνη σου έχει την ατυχία (αστρικό τσιμπούκι το λες) να βρίσκεται στον 8ο Οίκο...

Με ποιά ζώδια ταιριάζω, έχοντας αυτή την όψη; Με το καθένα. Οι σχέσεις σου θα μπορούν να είναι κρύες και θερμές με το κάθε ζώδιο. Δεν φταίνε οι άλλοι, η καχυποψία σου τα φταίει. Πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι, όσο μπορείς να είσαι θύμα, άλλο τόσο και θύτης. Μπορεί πχ. να κάνεις κόλαση τη σχέση σου με ένα Καβούρι ή Ψάρι, επειδή βρίσκεις βολικό να ξεσπάς πάνω τους την ανασφάλειά σου. Μπορεί αντίθετα να υποστείς τα πάθη της αρκούδας από αναίσθητους Υδροχόους που δεν έχουν καμμία όρεξη να ασχοληθούν με τα ψυχολογικά σου (έχουν τα δικά τους)!

Βασικά, είναι πιθανό να λειτουργήσουν θεραπευτικά πάνω σου σχέσεις που αντικατοπτρίζουν τον μητρικό δεσμό. Δλδ, ανεξάρτητοι Αιγόκεροι, Λέοντες, Υδροχόοι δεν θα μπορέσουν να γίνουν υποκατάστατα της μαμάκας σου, αλλά ίσως πετύχεις διάννα με Ταύρους, Καρκίνους, Σκορπιούς. Με τα τρια τελευταία ζώδια θα βιώσεις το πολυπόθητο πλουτώνιο δέσιμο, αν δεν γλιτώσετε να βρεθείτε κυριολεκτικά για δέσιμο, ενώ Ζυγοί, Τοξότες, Κριοί μπορούν και θέλουν να σε στήσουν στα πόδια σου (για να περάσουν καλύτερα μαζί σου). Ιχθείς, Δίδυμοι, Παρθένοι, απλώς θα γίνουν σάκκοι του μποξ για σένα. Ρώτα τους αν θέλουν πρώτα.

Τέλος, να πώ ότι αυτή η όψη δεν σχετίζεται με τις ΕΡΩΤΙΚΕΣ σχέσεις, αν και μπορεί να έχει κάποια επίδραση σε αυτές. Είναι όψη παντός είδους συναισθηματικών σχέσεων: μπορεί να επηρεάζει ακόμα και τη σχέση μας με το αφεντικό μας στη δουλειά, ένα επιστήθιο φιλαράκι, φυσικά σχέσεις με γονείς και παιδιά μας, κλπ. Όπου δηλαδή πραγματώνεται η συναισθηματική αγωγή που πήραμε (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) από την προσωπική αλληλεπίδραση με τη μητέρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.