100 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της γυναίκας Κριού

2:00 π.μ.


Leighton Meester, 9 Απριλίου 1986.
  1.     Αδέσμευτη. Δεν πιστεύει σε αυτό που λένε "ψυχικοί δεσμοί" και, σαν ρεαλίστρια, δεν πιστεύει ούτε στους σωματικούς δεσμούς. Το φιλικό ταίριασμα, το παρεάκι, είναι μια καλή βάση για να μείνει σταθερή. Για όσο...
  2.     Αδύναμη. Ξέρεις ότι είναι αδύναμη, όταν θα σε κοιτάξει με περιφρόνηση και θα σου πεί: "Χτύπα!"
  3.     Αθλητική.  Ζεί για τα σπορ και τη γυμναστική. Ή έστω για δραστηριότητες που απαιτούν να σηκωθείς από την καρέκλα και τον καναπέ. Η γκαρνταρόμπα της περιλαμβάνει πάντα, αθλητικά παπούτσια, φόρμες, καπέλα.
  4.     Αιγόκερως. Και οι δυο βιώνουν το σεξ σαν εκτόνωση, χωρίς συναίσθημα και χωρίς ρομαντισμούς. Όμως είναι μια σχέση χάους και τραυμάτων: εκείνος επιχειρεί να την υποτάξει σεξουαλικά, ενώ εκείνη τον χειρίζεται εύκολα συναισθηματικά. Δεν θα ανεχτεί τη βία και την κτητικότητά του.
  5.     Ακλόνητη. Είναι δυνατή προσωπικότητα που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της. Σπάνια παρεκκλίνει από τη γραμμή της. Σπάνια προδίδει αυτά που υποστηρίζει και διαψεύδει αυτά που έχει διακηρύξει.
  6.     Ακομπλεξάριστη. Δε θα χαλάσει το κέφι της επειδή ο χ,ψ,ω, την χαρακτήρισε κάπως, δε θα αλλάξει αυτό που είναι για να αποφύγει την κριτική. Δε θα κρύψει το αδύναμο σημείο της από κόμπλεξ, αντίθετα, θα το αναδείξει. Έτσι, στα μούτρα σας...
  7.     Αναίσθητη. Σε μεγάλο βαθμό της λείπει η ικανότητα ενσυναίσθησης (να έρχεται δηλαδή στη θέση του άλλου). Είναι υποκειμενική και τα παίρνει όλα σβάρνα... Αυτό της κοστίζει στις συναισθηματικές της σχέσεις: αποφεύγει την επικοινωνία και τη συνενόηση, οπότε χάνει την ουσία.
  8.     Ανδροπρεπής. Η προσωπικότητά της και ο ψυχισμός της είναι αρσενικής πολικότητας. Δραστήρια, ενεργητική, εξωστρεφής.  Συχνά, αυτό καθρεφτίζεται και στην εξωτερική της εμφάνιση.
  9.     Ανταγωνιστική. Παθολογικά. Δεν φοβάται τη σύγκριση, έχει τόση σιγουριά για τον εαυτό της. Εν μέρει, κοντράρει τους πάντες, προσπαθώντας να τοποθετήσει τον εαυτό της στον κόσμο, να διεκδικήσει το χώρο της.
  10.     Αντικοινωνική. Κι όμως! Μερικές Κριοί, είναι. Για την Κριό, η κοινωνία συνολικά, είναι ένα πεδίο όπου θα τοποθετήσει τον εαυτό της, το διακριτό άτομό της, τα διακριτά της συμφέροντα. Δεν αποζητά την αφομοίωση με τη μάζα- είναι βαθύτερα ατομικιστικής φιλοσοφίας.
  11.     Αντιρομαντική. Δεν ονειρεύεται καρδούλες και λουλούδια. Δεν σχεδιάζει να ερωτευθεί-- απλά, της συμβαίνει... Αποφεύγει το ρομάντζο, όσο μπορεί.
  12.     Ανώτερη. Πάντα διαθέτει κάποιο στοιχείο που την κάνει μοναδική, αυθεντική, ανώτερη από τις άλλες. Αυτό το στοιχείο φροντίζει να το υπερ-τονίζει, ώστε να κλέβει τις εντυπώσεις. Μια "συνηθισμένη" Κριός, είναι μια δυστυχισμένη Κριός.
  13.     Απελευθερωμένη (σεξουαλικά). Η Κριός δεν αρνείται τα σεξουαλικά της ένστικτα και ούτε τα καταπιέζει. Θα κάνει έρωτα όταν, όποτε, όπου και με όποιον θέλει και δεν θα απολογηθεί γι'αυτό.
  14.     Άπληστη. Η ζωή της Κριού είναι μια συνεχής διεκδίκηση προσώπων και πραγμάτων. Οι στόχοι της. Ανάλογα με τους ρυθμούς κατάκτησης, αυξάνεται και η απληστία της. Μια Κριός που κατακτά αργά και σταθερά ένα στόχο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες κορεσμού και ικανοποίησης στη ζωή της, από μια Κριό που σαρώνει τα πάντα με ευκολία.
  15.     Απόλυτη. Όπως προδίδει το σταθερό, αποφασιστικό της βλέμα, η Κριός βλέπει σε όλες τις υποθέσεις ένα και μόνο ένα δρόμο. Δεν ψάχνει για την εναλλακτική επιλογή, δεν μπορεί να μπεί στη θέση του άλλου.
  16.     Απόρριψη. Η Κριός μοιράζει χυλόπιτες δεξιά κι αριστερά, όμως δε θέλει να την απορρίπτεις (εκτός αν το κάνεις για να την ερεθίσεις περισσότερο). Δε θα είναι καθόλου ανώτερη αν νιώσει φτυσμένη: θα σε διασύρει παντού, εσένα και τα μικρά σου ελαττωματάκια.
  17.     Ασκητική. Στο δρόμο για την επίτευξη των μεγαλεπήβολων σχεδίων της, μπορεί να στερηθεί τα πάντα. Μπορεί να αντιμετωπίσει ήττες, ταπεινώσεις, δυσκολίες, με αξιοθαύμαστη υπομονή. Κανείς δεν της είπε ότι η ζωή είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.
  18.     Ασυγκίνητη. Συναισθηματικά εστιάζει σε αυτό που νιώθει η ίδια και δεν εντυπωσιάζεται από το συναίσθημα των άλλων γύρω της. Δεν επηρεάζεται. Είναι λοιπόν υποκειμενική.
  19.     Αυστηρή. Δεν θα ήθελες να σε κρίνει. Αξιολογεί αυτό που βλέπει με χαρακτηριστική σκληρότητα, ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο της το παιδί. Η τρυφερή της πλευρά, είναι πολύ βαθιά θαμμένη.
  20.     Αυτοϊκανοποίηση. Η Κριός δεν περιμένει πάντα να πέσει το μήλο από το κλαδί μέσα στο ανοιγμένο της στόμα. Θα ομολογήσει ότι μπορεί να κρατήσει τον εαυτό της σεξουαλικά ικανοποιημένο, όταν κοιμάται μόνη. Αλλά και στο σεξ με άλλο άτομο, θα βάλει το χέρι της, αν δει ότι ο άλλος "δεν το χει".
  21.     Αυτάρκης. Σαν να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο γι'αυτήν..
  22.     Αυτοσαρκαστική. Είναι η άμυνά της, κράζει τον εαυτό της προτού εσύ σκεφτείς να την εξευτελίσεις. 
  23.     Βρώμικη. Της αρέσει η πρόστυχη συμπεριφορά, η αλητεία. Επιδοκιμάζει οτιδήποτε το "φυσικό" ως αρρενωπό: για παράδειγμα προτιμά τον ιδρώτα από την λεπτεπίλεπτη κολώνια, προτιμά τη λαϊκή γλώσσα από την πολιτικά ορθή, τα σεξουαλικά κοπλιμέντα από τις ξενέρωτες αβρότητες.
  24.     Δειλή. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τις Κριούς, γενναίες. Ωστόσο η δειλία στην Κριό, εντοπίζεται στην ανικανότητά της να αποδεχθεί τις λάθος επιλογές της ή τη λάθος λογική της. Προτιμά να έρθει σε ρήξη και να αποστασιοποιηθεί, παρά να παραδεχθεί. Χάνει πολύτιμο χρόνο σε τέτοιους εγωισμούς...
  25.     Δηκτική. Ξέρει ότι θα σε πονέσει, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει την κοφτερή της γλώσσα. Είναι ανελέητη, χτυπά επί τόπου. Συχνά δε, είναι η αλήθεια όσων λέει, αυτή που πονάει τόσο.
  26.     Δημιουργική. Όπως η συνάδελφός της Λέων, έτσι και η Κριός, φιλοδοξεί να δημιουργήσει κάτι το πρωτότυπο, το καινοφανές, που θα φέρει το στίγμα της μοναδικής προσωπικότητάς της. Ο κόσμος θα ήταν φτωχότερος, χωρίς αυτό που έχει να του προσφέρει η Κριός.
  27.     Δημοφιλής. Η Κριός αισθάνεται από τη φύση της, κέντρο του κόσμου. Δεν την αγχώνει η δημοσιότητα, να μιλά για τον εαυτό της μπροστά σε κοινό, να δημοσιεύει φωτογραφίες της στα μέσα δικτύωσης. Και τα αρνητικά σχόλια, τα δέχεται ως ενδιαφέρον και προσοχή στο άτομό της.
  28.     Διαφορά ηλικίας. Την ελκύουν θαυμαστές και θαυμάστριες (πολύ) νεότερης ηλικίας. Μπορεί να εκμεταλλευτεί ερωτικά ένα αθώο "παιδί" και ειρωνικά να το αφήσει πίσω της. Με τους μεγαλύτερους ωστόσο, βρίσκει το μάστορά της.
  29.     Δίδυμοι. Ο Δίδυμος είναι πιο ανεξάρτητος από την Κριό, κι αυτό διώχνει τον φόβο της για δέσμευση. Διασκεδάζουν και περνούν καλά μαζί, σαν φίλοι, ενώ στο σεξ σπάνε τα ταμπού. Εκείνη οδηγεί, εκείνος ακολουθεί.
  30.     Διπλωματική. Παρότι γενικά ευθύς, η Κριός δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την πλάγια οδό, την παραπλάνηση, το παραμύθι, την κολακεία, το θέατρο εν τέλει, για να διευκολυνθεί. Τουλάχιστον, εκεί που ξέρει ότι την παίρνει! Και, όπου την παίρνει, θα το επαναλάβει.
  31.     Δογματική.  Η μόνη αλήθεια που υπάρχει εκεί έξω για την Κριό, είναι η δική της. Μπορεί μάλιστα να παρουσιάζεται ως σοφή, κουνώντας το δάχτυλο.
  32.     Δραστήρια. Απεχθάνεται την τεμπελιά, την αδράνεια. Η έλλειψη χόμπι μπορεί να την οδηγήσει στην κατάθλιψη. Απεχθάνεται εξίσου τους βαρετούς ανθρώπους.
  33.     Εκδικητική. Η εκδίκηση για την Κριό, είναι θέμα εκτόνωσης και ανόρθωσης του ηθικού της. Προτιμά να κάνει λεκτική επίθεση στην προσωπικότητα του εχθρού της, λέγοντας σκληρές αλήθειες, χτυπώντας εκεί που πονάει, στις αδυναμίες του. Μόλις μειώσει τον εγωισμό του και φανεί ανώτερη στα μάτια όλων, είναι έτοιμη γι'άλλα.
  34.     Εξουσιαστική.  Διψά για έλεγχο, κυρίως να επιβεβαιώνεται η άποψή της σε όλα. Αν μπορούσε να επιβάλλει το στυλ και την ιδεολογία της παντού, θα το θεωρούσε δικαιωματικό. Πολλές φορές μπερδεύει την προστασία με την υποταγή: απλώς είναι ευνοϊκή με όσους υποκλίνονται σε αυτήν.
  35.     Εξυπηρετική. Η Κριός, μπορεί να σηκώσει και το δικό σου βάρος αν δει ότι ζορίζεσαι. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα γίνει ο υπηρέτης σου, όταν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Σεξουαλικά, θα σε εξυπηρετήσει στοματικά, μόνο με την προϋπόθεση να ανταποδώσεις.
  36.     Επιλεκτική. Οι αντίζηλές της θέλουν να λένε ότι η Κριός είναι εύκολη: λάθος. Η Κριός διαλέγει και παίρνει. Συνήθως διαλέγει πριν τη διαλέξουν. Ρίχνει το βλέμμα της πρώτη σ'εκείνον ή εκείνη που θα γίνει δικός της.
  37.     Επίμονη. Κατακτά το κάστρο της, απλά κουράζοντας τις άμυνες του αντίπαλου! Τη λες και προκλητική.
  38.     Εργένισσα. Ακόμη κι αν παντρευτεί, αυτό δε σημαίνει ότι είναι πρόθυμη να υπακούσει σε νόμους, κοινωνικούς, θρησκευτικούς. Από πλευράς της, είναι απλά μια σύμβαση ο γάμος. Μπορεί να κρατήσει το επίθετό σου σαν αναμνηστικό και να αποδράσει σε μια ανεξάρτητη ζωή.
  39.     Ερωτική ανταπόκριση. Συχνά η Κριός μπαίνει σε σχέσεις με πρόσωπα για τα οποία δε νιώθει αμοιβαία αισθήματα. Απλώς, διαλέγει κάποιον/κάποια από την ουρά και δίνει μια ευκαιρία. Πληγώνει και πληγώνεται, αλλά το ξεπερνά.
  40.     Ευαίσθητη. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να καρδηθεί η εμπιστοσύνη μιας Κριού και να βγουν οι ευαισθησίες της στην επιφάνεια. Συνήθως η Κριός "λιώνει" όταν έχει να κάνει με παιδιά (ή όταν γίνει μητέρα) (ή όταν παίρνει το ρόλο του προστάτη για φίλους, συγγενείς, συντρόφους, που έχουν πρώτοι δείξει την αδυναμία τους).
  41.     Εύθικτη. Μπορεί να βρεθεί σε θέση άμυνας για μικρολεπτομέρειες. Η συνολικά δυναμική στάση ζωής της, ίσως ερμηνεύεται ως αμυντική επιθετικότητα.
  42.     Ευνουχιστική. Η Κριός είναι κλασικό παράδειγμα γυναίκας που μπορεί να ταπεινώσει ανελέητα έναν άνδρα και να του στερήσει την εξουσία. Πολλοί έρχονται οικειοθελώς. Και για όλη τους τη ζωή. Δεν είναι τόσο κακό.
  43.     Έυφλεκτη. Όσον αφορά στο σεξ, δε χρειάζεται προετοιμασία για να γίνει το κακό. Δεν είναι κανένα τελετουργικό, είναι πιο απλό από αυτό. Αρκεί μόνο να ανάψει, κι αυτό γίνεται στιγμιαία.
  44.     Εφήμερες σχέσεις. Το one night stand, είναι μια ιδεολογική στάση για την Κριό. Είναι η αντίδραση στη δέσμευση και την υποταγή, είναι το συμπέρασμα μετά από αλλεπάλληλες συναισθηματικές αποτυχίες, είναι μια ήττα που απλώς αποδέχεται. Δεν είναι δικό της το φταίξιμο, για το χαμηλό επίπεδο των σχέσεων.
  45.     Ζυγός. Η ήρεμη και γλυκιά φύση του Ζυγού, προσφέρει τη δυνατότητα για μια διαρκή σχέση, όπου εκείνος καταπίνει και μαλακώνει τις εντάσεις της. Στο κρεβάτι είναι ποιοτικός, παρά παθιασμένος, αλλά της δίνει ελευθερία κινήσεων, πράγμα που η Κριός εκτιμά.
  46.     Θηλυκότητα. Επικροτεί τη δυναμική θηλυκότητα και απορρίπτει την αδύναμη, παθητική θηλυκότητα. Η ευαισθησία στον άνδρα απλά απαγορεύεται, ενώ δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει την αισθητική των θηλυπρεπών gay.
  47.     Ικανή. Αισθάνεται έτοιμη για κάθε πρόκληση, ακόμα και για το αναπάντεχο. Φέρ'το μπροστά της, τώρα. Εσύ, μόλις αγχώθηκες.
  48.     Ικανοποίηση (σεξουαλική). Το σεξ είναι παρόρμηση του σώματος και η Κριός υπακούει στο σώμα της. Για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, πρέπει το "τέρας μέσα της" να ταϊστεί καλά. Κοινώς, πρέπει να φτάσει σε πολλούς, έντονους και συχνούς οργασμούς. Το πως, δεν έχει σημασία, αλλά το αποτέλεσμα.
  49.     Ισότιμη. Δεν θεωρεί ότι ανήκει στο "αδύναμο φύλο"και δε θα δεχθεί να της φερθούν με το γάντι επειδή είναι γυναίκα. Παίζει στο στρατόπεδο των ανδρών, με τους κανόνες των ανδρών. Ποτέ δεν υιοθετεί διπλά standards.
  50.     Ιχθύς. Η Κριός εκπλήσσεται από τον παράλογο, χαοτικό Ιχθύ και προσπαθεί να τον πάρει υπό την προστασία της. Σεξουαλικά εκείνος είναι ένας αισθησιακός χείμαρρος, ενώ ο ονειρικός ρομαντισμός του, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στην λογικά συνεπή Κριό.
  51.     Καιροσκόπος. Σχεδιάζει τη στρατηγική της στιγμιαία και τη θέτει σε εφαρμογή. Ακόμα και για τα πιο απίθανα σενάρια, υπάρχει η σωστή ώρα, που οι ουρανοί είναι ανοιχτοί.
  52.     Κακομαθημένη. Ένα είναι σίγουρο: δε γεννήθηκε για να ακούει "όχι"! Είναι ένα αιώνιο παιδί που δεν μπορείς να της χαλάσεις χατήρι- και δεν πρέπει!
  53.     Καλλιτεχνική (φύση). Η Τέχνη γίνεται συχνά το όχημα για να αφήσει τη σφραγίδα της μια Κριός σε αυτό τον κόσμο... Είτε υλικό, είτε πνευματικό έργο, πρέπει να μεταφέρει το προσωπικό μήνυμα της, στο ευρύ κοινό. 
  54.     Καρκίνος. Μαζί του κάνει μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές της, από τις παλιές σχέσεις που την χρησιμοποίησαν. Στο κρεβάτι είναι μυστηριώδης και απρόβλεπτος, ευάλωτος-- όμως στην καθημερινότητα δεν της προσφέρει τις συγκινήσεις που ζητά...
  55.     Καταναλωτική. Ναι, μπορεί να ζήσει μια ασκητική ζωή γεμάτη στερήσεις, αλλά αρκεί αυτό να είναι μια (σύντομη) παρένθεση στη ζωή της. Συνολικά αγαπά τα υλικά αγαθά, την άνεση, την αίσθηση της γεμάτης τσάντας. Είτε τα παρέχει στον εαυτό της με προσωπικό αγώνα, είτε τα αποκτά δώρα, ώς αποδείξεις αγάπης.
  56.     Καταπιεστική. Κάθε Κριός νιώθει άνετα με την ιδέα της καταπίεσης, όσο δεν είναι η ίδια αυτή που καταπιέζεται!
  57.     Κομψή. Αυτή η γυναίκα δείχνει άψογη με ένα απλό τζην, όσο και με το κλασικό στενό μαύρο φόρεμα. Είναι το ίδιο όμορφη στο φως του ήλιου, όσο σαγηνευτική είναι τη νύχτα.
  58.     Κριός. Δεν μπορεί να αποφύγει το φλέρτ των Κριών, ούτε της είναι ποτέ αδιάφοροι. Η γνωριμία βασίζεται στο σεξ και εκεί μένει.. Εκείνος δε θα αργήσει να ξενοκοιτάξει μια πιο υποτακτική κοπέλα, ενώ εκείνη θα βαρεθεί να είναι υπό του.
  59.     Κτητική. Η Κριός δεν είναι φτιαγμένη για να μοιράζεται-- εκτός αν παίρνει το μεγαλύτερο και καλύτερο μερίδιο. Είτε πρόκειται για κάτι υλικό, είτε για κάτι συναισθηματικό, η Κριός δεν παραχωρεί ούτε πιθαμή από την ιδιοκτησία της. Δεν είναι ωστόσο κτητική όπως μια Ταύρος, για την διατήρηση. Στην περίπτωσή της, έχει μεγαλύτερη αξία αυτό που δεν έχει αποκτήσει ακόμα...
  60.     Λέων. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Είναι αρρενωπός και αφέντης, και αυτό της υπόσχεται παθιασμένο σεξ. Εκτός κρεβατιού, οι συγκρούσεις εγωισμών, απλά ανάβουν περισσότερο τα πάθη. Δέσμευση και γάμος, τους πάνε πολύ.
  61.     Λιγόλογη. Μια τέτοια ατακαδόρος, δεν ξοδεύει το σάλιο της στα περιττά. Δεν αναλύει και δεν επεξηγεί, όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Επίσης, δεν στολίζει τα λόγια της, με συναίσθημα ή με σχήματα λόγου. Τα συμπυκνώνει όλα, στο λιγότερο δυνατό χώρο κ χρόνο.
  62.     Μέγεθος. Το μέγεθος μετράει για την Κριό. Δεν μπορείς να περιμένεις διάρκεια στη σχέση της μ'έναν άνδρα, αν οι διαστάσεις δεν την αφήνουν τουλάχιστον άφωνη.
  63.     Μισογυνιστική. Καθόλου παράξενο! Η Κριός αντιπαθεί τις εύθραυστες και feminine γυναίκες. Θεωρεί ότι ο κόσμος των ανδρών είναι πιο ενδιαφέρων-- και η παρέα τους. Μέχρι να συμφιλιωθεί με τη Γυναίκα μέσα της, ταιριάζει περισσότερο με αγόρια και αγοροκόριτσα.
  64.     Μοναχική. Στηρίζεται κυρίως στον εαυτό της. Αυτόν εμπιστεύεται, αυτόν συμβουλεύεται. Κρατάει πολύ περισσότερα απ'όσα νομίζεις για τον εαυτό της και έχει επίγνωση ότι η ζωή είναι ένας δρόμος που τον περπατάς, μόνη.
  65.     Μπλαζέ. Είναι άραγε το μυστικό της δημοτικότητάς της; Είναι ταυτόχρονα τόσο εύκολο να την πλησιάσεις, αλλά και τόσο άπιαστο όνειρο; Πώς γίνεται;;;;;;;;
  66.     Μπροστάρισσα. Δεν την ενδιαφέρει να μάχεται στο παρασκήνιο. Σε κάθε ευκαιρία θα βγει μπροστά, θα σηκώσει τη σημαία. Ακόμα κι εκεί που κανείς δεν τόλμησε.
  67.     Νάρκισσος. Αγαπά την επίδειξη. Μπορεί να σταθεί στο κέντρο της προσοχής, χωρίς καθόλου τρακ. Πώς όχι, αφού είναι περήφανη ακόμα και για τα μειονεκτήματά της; Θέλουν δε θέλουν, θα τα αγαπήσουν κι οι υπόλοιποι.
  68.     Οιδιπόδειο. Συνήθως οι Κριοί, είναι κόρες του μπαμπά, παρά κόρες της μαμάς. Ίσως βρίσκουν το πρότυπο σε αυτόν, θαυμάζοντας τη θέση εξουσίας του στην οικογένεια. Ίσως πάλι, η έμφυτη ανεξαρτησία της Κριού, την ωθεί σε πρόωρο απογαλακτισμό από τη μητρική ασφάλεια
  69.     Όμορφη. Κάθε Κριός παρουσιάζει ένα ωραίο σύνολο, ακόμα κι όταν τα επιμέρους χαρακτηριστικά της δεν είναι και τόσο κολακευτικά. Είναι η γυναίκα που λάμπει με τα παχάκια της. Είναι το πρόσωπο που με αυστηρό, σκούρο βάψιμο (στους τόνους του μαύρου), με έντονες γραμμές, τολμηρά φρύδια, αποκτά μια αξέχαστη δομή για όσους το αντικρύσουν.
  70.     Ορθολογίστρια. Το σκεπτικό της είναι η απλή λογική. Σχέσεις αιτίου-αιτιατού. Δεν χωρούν σφάλματα και παραχωρήσεις (συναισθηματικές) εδώ.
  71.     Παράλληλες σχέσεις. Είναι πολύ διακριτικό κορίτσι. Μπορεί να διατηρεί παράλληλη σχέση (μία, δυο, πολλές) και κανείς να μην πάρει χαμπάρι. Δεν αισθάνεται τύψεις, ώστε να διακόψει με τη μία πλευρά. Τα πράγματα θα εξελιχθούν από μόνα τους, όπως κι αν εξελιχθούν!!
  72.     Παρείσακτη. Λόγω της αναπτυγμένης ατομικότητας κι ανεξαρτησίας της, η Κριός νιώθει πολύ συχνά απ΄έξω. Ίσως έχει την ανάγκη να παίρνει αποστάσεις όταν πρέπει, όπως η Υδροχόος, για να διατηρεί τον αυτοσεβασμό της.
  73.     Παρθένος. Σεξουαλικά εκρηκτική σχέση. Η Κριός μπορεί να βγάλει τον βίαιο εαυτό του Παρθένου. Είναι φτιαγμένοι μόνο για εραστές, καθώς εκείνος προτιμά γυναίκες χαμηλών τόνων και περισσότερο επικοινωνιακές.
  74.     Περιζήτητη. Είτε ελεύθερη, είτε δεσμευμένη, συντηρεί το μύθο της απόρθητης γυναίκας. Αυτής που ανάβει τους υποψήφιους μνηστήρες και τους κρατά σε αναμονή... ( στην ουρά..)
  75.     Πληθωρική. Μιλά δυνατά, σαν να έχει καταπιεί μικρόφωνο. Ντύνεται με αισθησιακό τρόπο που δεν περνά απαρατήρητη. Κάνει έρωτα με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες. Είναι απλά υψηλών τόνων.
  76.     Πνευματώδης. Οι Κριαρίνες αγαπούν τα προϊόντα του ανθρώπινου πνεύματος. Από μικρά τσιτάτα και λόγια σοφών, μέχρι την βαθιά κατανόηση δύσκολων κειμένων, η Κριός αγαπά αυτή τη σπίθα της ανθρώπινης διανοητικής ενέργειας.
  77.     Προβληματικά άτομα. Θα δώσει εισητήριο στη ζωή της, σε άτομα που είναι και φαίνονται κατεστραμμένα. Φίλοι, εραστές. Τους κάνει την τιμή; Ανέχεται τις ατέλειες; Ή απλώς δεν είναι έτοιμη για τον μεγάλο έρωτα και αναλώνεται;
  78.     Προκλητική. Της αρέσουν τα πειράγματα, το teasing, να μοστράρει σαδιστικά τα κάλλη της. Φυσικά, κάθε λεκτική και εικονική πρόκληση καταλήγει σε σεξουαλική. Και εκεί δεν παίζει. Το φτάνει ως το τέλος.
  79.     Προστατευτική. Όσο κι αν οικτίρει τους αδύναμους χαρακτήρες, όσο κι αν συγκρίνει αλαζονικά τον εαυτό της μαζί τους-- είναι ένα υποστηρικτικό άτομο. Μπορεί να σταθεί δίπλα σου, αν της το ζητήσεις και να σε βοηθήσει να μείνεις όρθιος/όρθια.
  80.     Σαφής. Αποφεύγει τα λογοπαίγνια, τις ασάφειες και τις ειρωνίες. Τι καλύτερο από τα σταράτα λόγια και τις ευθείες συμπεριφορές;
  81.     Σαρκολάγνα. Χαίρεται το σώμα της και το κάθε σώμα. Μπορεί να γίνει όργανο του σεξ η ίδια, ή να χρησιμοποιήσει το σώμα του άλλου ως όργανο του σεξ. Κυρίως το σώμα, μετά ακολουθεί το μυαλό, η καρδιά, η ψυχή. Επίσης, λατρεύει να γυμνάζει το σώμα της, ή να το επιδεικνύει ημίγυμνο.
  82.     Σεξουαλική. Δεν την αφορούν οι πλατωνικές καταστάσεις! Ούτε ο υπόγειος ερωτισμός την αφορά. Είναι ευθέως εκδηλωτική-- όλο το φλερτ γίνεται ξεκάθαρα για το σεξ, όχι για να παίξουμε τις κουμπάρες.
  83.     Σκοπιμότητα. Ακόμα και τα φαινομενικά πιο αθώα παιχνίδια που παίζει, έχουν βαθύτερη σκοπιμότητα. Δεν χάνει το χρόνο της σε άσκοπες επιδείξεις. Είναι πολύ σοβαρή για επιφανειακές ανοησίες. Είναι παίκτρια αληθινή.
  84.     Σκορπιός. Εκείνος είναι δυναμικός στη ζωή και εξουσιαστικός στο κρεβάτι. Για την Κριό είναι ό,τι καλύτερο ένας άνδρας που "διαβάζει" το μυαλό της και ζει για να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της. Θαυμάζει τον "σκοτεινό" ανδρισμό του.
  85.     Σοκαριστική. Της αρέσει να σοκάρει, με την εικόνα και με τα λόγια της. Απολαμβάνει το θέαμα των προσβεβλημένων προσώπων. Έχει ισχυρή αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνεται επιδεικτικά, απροκάλυπτα ωμή.
  86.     Σοφή. Η Κριός διεκδικεί αυτό τον τίτλο. Θεωρεί τον εαυτό της ολοκληρωμένο και σοφό, έχοντας υιοθετήσει (αβλεπτί) τον τρόπο σκέψης που επικρατεί εκάστοτε (κοινή λογική). Δε χρειάζεται να πούμε τι σκέφτονται για αυτό τα πιο "ανοιχτόμυαλα" ζώδια: Ιχθείς, Υδροχόοι, Δίδυμοι...
  87.     Σύντομη. Αποφασίζει σύντομα και αναλόγως, εγκρίνει ή απορρίπτει. Δεν ανήκει στις γυναίκες που ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά ή αφήνει το χρόνο να δείξει (Καρκίνε!).
  88.     Ταύρος. Τον αντιμετωπίζει σαν ένα κομμάτι κρέας και υπάρχει κίνδυνος να τον βαρεθεί πέρα από το κρεβάτι. Εκείνος όμως είναι συναισθηματικά πολύπλοκος και ξέρει πως να την κάνει να δεσμευθεί: γίνεται αφέντης και προστάτης της.
  89.     Τοξότης. Είναι δυο ανεξάρτητοι, αυτόνομοι χαρακτήρες, που ζουν με πάθος τη στιγμή. Ο Τοξότης είναι υπομονετικός, αντιμετωπίζει με χιούμορ τις εκρήξεις της και της επιτρέπει να νομίζει ότι έχει τον έλεγχό του.
  90.     Τυχοδιώκτρια. Δοκιμάζει την τύχη της με όλους και με όλα, στη στιγμή. Αν αποτύχει, δεν απογοητεύεται και ξανατολμά. Αν δεν της κάτσει η ευκαιρία στις Χ συνθήκες, ίσως της κάτσει η ίδια ευκαιρία, στις Ψ συνθήκες.
  91.     Φεμινίστρια. Όποιος είπε ότι η γυναίκα Κριός στηρίζεται στις πλάτες και στα μπράτσα των ανδρών, έκανε μεγάλο λάθος. Η Κριός είναι ο άντρας της ζωής της και έχει υποφέρει περισσότερο από όσο έχει επωφεληθεί από το ανδρικό φύλο.
  92.     Υδροχόος. Η Κριός θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον αινιγματικό και αποστασιοποιημένο Υδροχόο. Όμως εκείνος είναι αρκετά ανασφαλής για να αφεθεί στον κίνδυνό της. Ιδανική σεξουαλική παρέα, αλλά επικοινωνία μηδέν.
  93.     Υπεραπλουστευμένη. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχυση μέσα στο μυαλό της. Ένα κι ένα κάνουν δυο. Αυτό θέλω, αυτό διεκδικώ, αυτό ζω. Εμπόδια, ψυχαναγκασμοί και μελοδράματα, δεν παίζουν.
  94.     Υπολογιστική. Έχει πολύ απλό σκεπτικό. Αν κάνω αυτό, θα πετύχω εκείνο. Ας δοκιμάσω. Συχνά οι υπολογισμοί της, αποκαλύπτονται και αποκρούονται ως απλοϊκοί, από τα πιο οξυδερκή/πονηρά ζώδια : Ιχθείς, Παρθένοι.
  95.     Υποταγή. Της αρέσουν οι άνδρες ή οι γυναίκες που είναι πιο matcho από αυτήν και ξεχειλίζουν τεστοστερόνη. Αναζητά κάποιον να την υποτάξει, σεξουαλικά και διανοητικά μαζί. Να παίξει με το μυαλό και το σώμα της. Να της βάλει φωτιά. Αρκεί να μην παίξει με την ελευθερία/ανεξαρτησία της!
  96.     Φεμινίστρια. Όποιος είπε ότι η γυναίκα Κριός στηρίζεται στις πλάτες και στα μπράτσα των ανδρών, έκανε μεγάλο λάθος. Η Κριός είναι ο άντρας της ζωής της και έχει υποφέρει περισσότερο από όσο έχει επωφεληθεί από το ανδρικό φύλο.
  97.     Φιλόδοξη. Είναι περιβόητη η τάση της Κριού για δόξα, φώτα, δάφνες, προσκήνιο. Ακόμα και η εφήμερη δόξα, του πεντάλεπτου. Να έχει κάτι να διηγείται...
  98.     Χαρέμι. Απολαμβάνει να συντηρεί χαρέμι από θαυμαστές, άνδρες και γυναίκες. Φροντίζει να μην μένει κανείς παραμελημένος και τους κρατά αναμένους, είτε σκέφτεται να τους εκμεταλλευτεί κάποτε, είτε απλώς είναι χαμηλά στη λίστα της. Το τελευταίο, μη σου τύχει!
  99.     Ψυχολογία. Η Κριός έχει εύθραυστη ψυχολογία κατά βάθος. Αν πάρει τη ζωή στα σοβαρά, μπορεί να τρελαθεί. Ευτυχώς, βρίσκει εκτόνωση σε σωματικές ασχολίες: περπάτημα, αθλητισμός, χορός, σεξ.
  100.     Ώριμη. Μπορεί η συμπεριφορά και ο ενθουσιασμός της να φαίνονται παιδικά, όμως πάντοτε η Κριός κυνηγά εμπειρίες που θα τη φέρουν κοντά στην ωριμότητα. Τα δύσκολα, τα απαιτητικά. Και είναι προετοιμασμένη για τις όποιες συνέπειες...
  101.     + προσθέστε κι εσείς μέσω της φόρμας σχολιασμού.    

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

  Από το Blogger.