ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (Άνδρας-Γυναίκα)

10:32 π.μ.
Ψυχολογικό υπόβαθρο

Το παιδί Σκορπιός, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε η Μητέρα. Παραδοσιακά, λέμε οτι ένα μωρό Σκορπιός, δεν έρχεται στη ζωή μέσα σ'ένα σπίτι γεμάτο ζεστασιά και αγάπη: μπορεί να λείπει ο ένας από τους γονείς. Μπορεί να γεννηθεί σε περίοδο πένθους, λόγω απώλειας στενού συγγενή. Το πένθος (υπαρκτό ή μη) επηρεάζει τον ψυχισμό των γονιών και του παιδιού. Κατά μια άλλη παράδοση γύρω από τη γέννηση ενός Σκορπιού, το παιδί αυτό, ίσως ήταν ανεπιθύμητο. Μπορεί να συνελήφθη πρίν το γάμο των γονιών του. Ή, μπορεί να είναι το παιδί μιας οικογένειας που δυσκολεύεται να θρέψει ένα στόμα παραπάνω.

Οι Σκορπιοί αυτού του τύπου επιβαρύνονται με αρνητικές δονήσεις, από τη νηπιακή τους ηλικία. Όπως κάθε παιδί, χρειάζονται την αφοσίωση της Μητέρας και την αποδοχή του Πατέρα, όμως οι γονείς, είτε δεν υπάρχουν, είτε παραμελούν το παιδί, είτε αγωνίζονται μακριά από το σπίτι. Υπάρχει λίγη εκδήλωση τρυφερότητας, λίγο χάδι. Αργότερα, οι γονείς νιώθοντας ενοχές, αρχίζουν να κακομαθαίνουν το παιδί, ώστε να επανορθώσουν. Προσπαθούν να του παρέξουν υλικά αγαθά και ευκαιρίες στη ζωή. Όμως, σε ψυχολογικό επίπεδο, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Το παιδί Σκορπιός δεν τα δέχεται αυτά. Χρειάζεται τρυφερότητα στα πρώτα του χρόνια- μετά, δεν έχει νόημα. Έτσι, οι γονείς του Σκορπιού, μπορεί να νομίσουν οτι έχουν ένα αχάριστο παιδί.

Εξαιτίας των παιδικών βιωμάτων, ο ενήλικας Σκορπιός, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση στοργής και αφιέρωσης. Είναι η αγάπη της Μητέρας πρωτίστως, που προσπαθεί να αναπληρώσει. 

Υπάρχει η φήμη των <<υπερσεξουαλικών>> Σκορπιών. <<Το πιο σεξουαλικό ζώδιο>>. Ωστόσο, οι Σκορπιοί δεν είναι οι μηχανές του σεξ, όπως θέλουν να δείχνουν. Οι νεαροί Σκορπιοί και Σκορπίνες, μπερδεύουν το σεξ με την αγάπη. Νομίζουν οτι μπορούν να αποκτήσουν την αγάπη των άλλων, μέσω του σεξ. Ικανοποιώντας τον άλλο κυρίως στο κρεβάτι. Γι'αυτό μαθαίνουν να είναι <<δυνατοί>> στο σεξ. Κι ενώ οι σύντροφοί τους αρχίζουν μετά τη σχέση να βάζουν τη συντροφικότητα πάνω από το σεξ, οι Σκορπιοί εξακολουθούν να βασίζουν τη σχέση πάντα στο σεξ: όταν νιώθουν ανασφάλεια μέσα στη σχέση, δημιουργούν σκηνικά με επίκεντρο το σεξ. Ανακτούν τον έλεγχο της σχέσης, ελέγχοντας το σεξ. (Οι πιο ανώριμοι από αυτούς, δεν κάνουν σεξ για την ευχαρίστηση, αλλά για την εξουσία).

Οι μεσήλικες Σκορπιοί, είναι μοιραίο να περάσουν από μεγάλες προσωπικές μεταμορφώσεις. Η ζωή τους είναι τέτοια που, είτε θα δημιουργήσουν από νωρίς οικογένεια και θα αφοσιωθούν σε αυτή, είτε θα ξοδέψουν τα χρόνια τους σε εμπειρίες μετα-μορφωτικές. Το πρόβλημα είναι ποιά κατεύθυνση θα διαλέξουν... Ορισμένοι διαλέγουν και τα δυο: έχουν το σπιτικό τους και παράλληλα εξωτερικές δραστηριότητες που αλλάζουν τον κόσμο τους- εσωτερικό κι εξωτερικό. 

Το αίσθημα απόρριψης που βιώνουν ως παιδιά οι Σκορπιοί, τους ωθεί να αναζητούν την συλλογική αποδοχή. Τους ταιριάζει μια καριέρα ως στελέχη εταιρίας: η εταιρία γίνεται η οικογένεια, μέσα στην οποία παλεύουν να διαπρέψουν και να αναγνωριστούν. Εκεί ανήκουν και, στο πρόσωπο του διευθυντή τους, ίσως μπορέσουν να έρθουν σε συμφιλίωση με το Πατρικό πρότυπο, που νιώθουν απομακρυσμένο, λόγω της στενής σχέσης με τη Μητέρα τους. Πάντα ψάχνουμε στην ενήλικη ζωή μας, ό,τι δεν απολαύσαμε ως παιδιά.

Από την άλλη, οι ίδιοι οι Σκορπιοί, όταν βρίσκονται σε θέση επιρροής, δύσκολα προσφέρουν στους άλλους την επιβράβευση. Συνειδητά ή όχι, θέτουν περιοριστικούς νόμους στους άλλους, μέσω των οποίων επιβάλλουν τον έλεγχό τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνονται συχνά <<αντιπαθητικοί>> χωρίς να μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν είναι <<δημοφιλείς>> στους άλλους. Πάντως, έχουν σαν σκοπό ζωής την αποκρυστάλλωση μιας αυθεντικής ταυτότητας. Σκάβοντας βαθειά τον εαυτό τους, ανακαλύπτουν τα νοήματα της ζωής. Είναι γνωστό οτι αγαπούν την έρευνα και το πρώτο πεδίο ερεύνης είναι ο ίδιος τους ο εαυτός! 
Η γυναίκα Σκορπιός

Το κορίτσι Σκορπιός, μεγαλώνει κάτω από την ισχυρή επιρροή του μητρικού προτύπου. Συνειδητά ή ασυνείδητα, υπάρχει μια ταύτιση με την Μητέρα. Ως μικρό κορίτσι, η Σκορπίνα αντιγράφει κάθε μικρή ιδιοτροπία της Μητέρας της, και φιλοδοξεί να γίνει ισχυρή και μυστηριώδης, όπως εκείνη. Υπάρχει ωστόσο μέσα της, ένα αίσθημα προσωπικής ανασφάλειας- μια εντύπωση αναξιότητας, την οποία θα προσπαθήσει να καταπραϋνει, μπαίνοντας πολύ νωρίς στην σεξουαλική δράση.

Η σεξουαλική δραστηριότητα, προσφέρει επιβεβαίωση και έλεγχο των πραγμάτων, για τη Σκορπίνα. Είναι το όπλο που της προσέφερε η φύση για να τα βγάλει πέρα. Προσφέρει τον εαυτό της σεξουαλικά, μέχρι να βεβαιωθεί οτι έχει αποκτήσει εξουσία πάνω στο πρόσωπο που επιθυμεί- μετά αφήνει τη φλόγα να χαθεί. Ο σύντροφός της, σίγουρα θα μπερδευτεί όταν συμβεί αυτό: η υπερσεξουαλική του σύντροφος, ξαφνικά παγώνει. Του δημιουργεί φόβους οτι μπορεί να βαρέθηκε ή να είναι άπιστη. 

Πολύ συχνά, οι νεαρές Σκορπιοί, συνάπτουν απερίσκεπτες σχέσεις με συντρόφους που δεν τις μεταχειρίζονται καλά, επειδή υποτιμούν την αξία τους. Ωριμάζοντας όμως, γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, δεν αρκούνται πια σε χαμηλής ποιότητας δεσμούς και φεύγουν εύκολα πρώτες

Η ώριμη Σκορπιός, μακριά από την νεανική της ευπιστία, αποτελεί τον ορισμό της δυναμικής γυναίκας. Αναζητά έναν εξίσου δυναμικό σύντροφο, ισότιμο παίκτη. Κατακτά το αντικείμενο του ενδιαφέροντός της, σαν πραγματική κυνηγός και τον τυλίγει στον ιστό της. Επιστρατεύει τον αναμφισβήτητο μαγνητισμό και τον υπόγειο συναισθηματικό έλεγχο και πετυχαίνει το στόχο της. Αν η υπερβολική της αυτοπεποίθηση, την οδηγήσει σε έναν σύντροφο που θα αποδειχτεί πιο ισχυρός από αυτήν, η Σκορπίνα θα νιώσει πολύ άβολα. Αν δεν καταφέρει να τον θέσει υπό τον έλεγχό της, θα τον αφήσει πίσω. 

Οι πιο ανώριμες από τις γυναίκες Σκορπιούς, διατηρούν μια παθολογική εξάρτηση από την Μητέρα τους, εφ'όρου ζωής. Αν η Μητέρα τους είναι υπερπροστατευτική ή έχει την τάση να μανατζάρει την κόρη της, τότε ο σύντροφός της Σκορπίνας, θα αναγκαστεί να υπομείνει δύο κυριαρχικές γυναίκες: σύζυγο και πεθερά. Μπορεί να απηυδήσει και να φύγει. 

Όμως κατά κανόνα, οι Σκορπίνες εξελίσσονται και ωριμάζουν γοργά. Ο ώριμος τύπος Σκορπίνας είναι μια συναρπαστική γυναίκα χωρίς φόβους, που αναζητά μεταμορφωτικές εμπειρίες. (εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Ουρανός, σε έξαρση στο Σκορπιό). Αυτό το εξελιγμένο δείγμα, θα τολμήσει σχέσεις με άτομα που μπορούν να τη διδάξουν πολλά, να την οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα στην ζωή. Είναι μια εξερευνήτρια.Ο άνδρας Σκορπιός

Το αγόρι Σκορπιός, έχει μεγαλύτερες προκλήσεις να αντιμετωπίσει στη ζωή του, σε σχέση με το κορίτσι Σκορπιό. Αν και τον ακολουθεί η φήμη του <<σεξουαλικού άνδρα>>, ο ίδιος δεν αισθάνεται κατά βάθος άνετα με το θέμα του σεξ. Χρειάζεται μια σχέση που θα του παρέχει τόνους αγάπης, μητρικής αγάπης. (Το είδος της αγάπης που χρειαζόταν μικρός και που, ποτέ δεν του ήταν αρκετό). Συχνά επιλέγει μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, ή μια γυναίκα με βαρύ μητρικό σωματότυπο και μεγάλα στήθη, στη συμβολική του αναζήτηση για Μητέρα.

Είναι ανεξιχνίαστος, δυσνόητος και υπερευαίσθητος. Όλα αυτά τον βοηθούν να γίνεται εξαιρετικά μαγνητιστικός ερωτικά. Ωστόσο, όπως είπαμε πιο πάνω, συγχέει το σεξ και την αγάπη, και του είναι τρομερά δύσκολο να εκφράσει την τρυφερότητά του με άλλο τρόπο πέρα από το κρεβάτι. Νιώθει άβολα να παραδεχτεί οτι αγαπάει κάποιον. Αν ομολογήσει την αγάπη του, αυτόματα εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο. Η μυστικοπάθεια που επιδεικνύει ο Σκορπιός, δεν είναι παρά η ασπίδα του μπροστά στο φόβο για απόρριψη. 

Σαν παιδάκι, ο Σκορπιός ήταν ευαίσθητος στην κριτική και τις τιμωρίες των γονιών του. Μεγαλώνοντας, διακατέχεται από την υποψία οτι ίσως <<γελαστεί>> από τους ανθρώπους στους οποίους ανοίγεται. Μαθαίνει να κρατά τις σκέψεις του κλειδωμένες- κάτι που τον κάνει συναρπαστικό, μυστηριώδη. 

Όπως και η γυναίκα Σκορπιός, έτσι και ο άντρας, υποφέρει από άγχη και εσωτερικές εντάσεις, εξαιτίας της δυσκολίας του να εκφραστεί. Εύθικτος, χωρίς πέτσα, φοβικός. Μπορεί να υποφέρει από ψυχικές ασθένειες, είτε γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Όταν αγγίξει τα 40, το άγχος του αρχίζει να γίνεται φανερό. Είναι αναπόφευκτο οτι κάποια στιγμή πρέπει να ρίξει τα τείχη του, για χάρη της ψυχικής και σωματικής του υγείας. Η υπέρβαση εδώ είναι, να μάθει να μοιράζεται: τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρά του. 

Από κάποιο σημείο και μετά ο Σκορπιός θέλει οι σχέσεις του να είναι ουσιώδεις. Πρέπει να είναι σίγουρος οτι τον αγαπούν για αυτό που πραγματικά είναι. Θα ανοιχτεί λίγο, περιμένοντας την αντίδραση του αγαπημένου του προσώπου. Αν λάβει επιβεβαίωση και όχι απόρριψη γι'αυτό που θα εκδηλώσει, τότε πια, είναι έτοιμος για τη βαθύτερη δέσμευση. Ωστόσο ποτέ δεν θα ξεκλειδώσει το 100% της ψυχής του. Χρειάζεται πολλά διαπιστευτήρια για να προχωρήσει ως εκεί.

.

2 σχόλια:

  1. η γυναίκα σκορπιός έχει δειλία φοβία μήπως προσβάλει τον άλλο ή είναι πραγματικός φόβος καί προσπαθεί να συνεργαστεί γιά να περνά καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sto krevati ennoeis? oxi genika h Skorpina den exei agxos min prosvallei tous allous, isa isa, einai meros tou paixnidiou ths na prokalei neura stous andres. tous kalei se "polemo" gia na tous kataktisei me ti sexoualiki ths avra, tin akatamaxiti....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.