ΔΙΔΥΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ('Ανδρας-Γυναίκα)

5:53 π.μ.


Ψυχολογικό υπόβαθρο

Οι Δίδυμοι είναι το πιο <<ατομικό>> από τα ζώδια του Αέρα. Αναρωτιούνται ποιά είναι η θέση τους στον κόσμο.Υπάρχει πολύ <<εγώ>>, <<εμένα>> και <<μου>> στη συνείδησή τους και ολόκληρη η εμπειρία από τη ζωή τους, απαιτεί την ενσωμάτωση του εαυτού τους σε ένα μεγαλύτερο σύμπαν. 

Οι Δίδυμοι μεγαλώνουν σε ένα σπίτι, όπου κυριαρχεί η φιγούρα του πατέρα. Όταν είναι μικροί, παρατηρούν με απορία τον τρόπο επικοινωνίας των γονιών τους, προσπαθώντας να καταλάβουν ποιά είναι η δύναμη των λέξεων, με τις οποίες επιλύονται όλα, χωρίς καν να μεσολαβήσουν πράξεις. Στην παιδική ηλικία, οι Δίδυμοι δεν ξέρουν το νόημα όλων των λέξεων, δεν είναι σίγουροι για τί γίνεται όλη η φασαρία. Αυτές οι παράξενες λέξεις, δημιουργούν συναισθηματικές αντιδράσεις στους γονείς. Και τα παιδιά Δίδυμοι, με την πηγαία τάση τους στην μίμηση, θέλουν να αναπαράγουν τον τρόπο επικοινωνίας που βλέπουν. Έτσι, τα παιδιά γοητεύονται από τον κόσμο των ζωντανών διαλόγων, είτε των διαλόγων που υπάρχουν στα βιβλία. Τα μέσα ενημέρωσης, γίνονται σημαντικά για αυτά- συμβάλουν σε αυτό τον τομέα.

Οι Δίδυμοι είναι διερευνητές του πνεύματος, και έχουν μια φυσική περιέργεια. Η περιέργειά τους μπορεί να πάρει πολλές εκφράσεις, ανάλογα με τα ερεθίσματα της παιδικής τους ηλικίας. Αν δεν καταφέρουν να λάβουν επαρκήμόρφωση, κι αν έχουν αρκετά αέρινα ζώδια στον χάρτη τους, θα θεραπεύσουν την <<άγνοιά>> τους με  τις συζητήσεις, απολαμβάνοντας την ομιλία και την ζωηρή κοινωνική αλληλεπίδραση. Κάθε καινούριο άτομο που θα συναντούν, θα τους προσφέρει καινούριες γνώσεις και πληροφορίες. Όσο γνωρίζουν καινούριο κόσμο και νέες εμπειρίες, ξεχνούν τις παλιές πηγές τους. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στις ερωτικές τους σχέσεις, καθώς το ταίρι τους δυσανασχετεί από την συνεχή άφιξη νέων προσώπων στη ζωή τους. Άν αντίθετα, οι νεαροί Δίδυμοι, έχουν μεγαλώσει σε ένα σπίτι με διανοητικά ερεθίσματα, ή με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία, θα εξερευνήσουν τον κόσμο του πνεύματος και θα ακολουθήσουν την μελέτη ενός αντικειμένου-συχνά μιας γλώσσας. Όμως όλοι οι Δίδυμοι- καλλιεργημένοι ή απαίδευτοι, έχουν πάντα το κοινό πρόβλημα των σχέσεων: χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους σε μια μόνιμη σχέση.

Οι Δίδυμοι δίνουν μεγάλη σημασία στη γλώσσα του σώματος- είναι κάτι που τους ιντριγκάρει από τα παιδικά τους χρόνια, όταν παρατηρούσαν τους διαλόγους των μεγάλων. Ο αντίκτυπος των χειρονομιών, είναι εξίσου μυστηριώδης με αυτόν των λέξεων. Όταν ένας φίλος ή σύντροφος των Διδύμων θέλει να καταλάβει τη διάθεσητου Διδύμου, αρκεί να παρατηρήσει τις χειρονομίες και τη γλώσσα του σώματος-  μπορεί να καλύψουν το επικοινωνιακό χάσμα. Όταν οι Δίδυμοι αδυνατούν να εκφραστούν με λόγια, ολόκληρο το σώμα τους μιλά από μόνο του (η νευρικότητα!). Αν τα σωματικά σημάδια δεν πείσουν τον συνομιλητή των Διδύμων, τότε ο Δίδυμος δεν έχει άλλη επιλογή από τους τρομερούς λεκτικούς αγώνες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε πληγωμένα συναισθήματα και παρεξηγήσεις. Μετά τους καυγάδες οι Δίδυμοι νιώθουν υπέροχα (!), αλλά οι συνομιλητές τους, έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν τα πράγματά τους. Θα χρειαστεί ψάξιμο, μέχρι να καταλάβουν οι Δίδυμοι <<πως>> ακριβώς έχασαν έναν άνθρωπο από τη ζωή τους. 

Ένα από τα προβλήματα στις σχέσεις των Διδύμων, είναι ο φόβος τους ή η αδιαφορία τους, προκειμένου να βρουν μια συμβατική λύση, έναν συμβιβασμό στις διαφορές τους. Μιας και είναι φύσει κοινωνικά όντα, τους είναι απείρως ευκολότερο να βρουν έναν καινούριο σύντροφο, παρά να δουλέψουν τα προβλήματά τους με τον παλιό. Τέτοιοι τύποι Διδύμων, συνήθως δυσκολεύονται να ξεπεράσουν μια διαφωνία, χωρίς να κρατήσουν κακία.


Η γυναίκα Δίδυμος

Το κορίτσι Δίδυμος θαυμάζει τον πατέρα της, που είναι συχνά στα μάτια της ένας αξιοσέβαστος επαγγελματίας. Αλλά ακόμα κι αν ο πατέρας της δεν έχει κάποια σπουδαία επαγγελματική επιφάνεια, ωστόσο είναι γνωστός για μία ικανότητα ή για κάποιο κατόρθωμα. Η μικρή Δίδυμος θέλει να γίνει <<σπουδαία>> όπως εκείνος, αλλά παράλληλα με το θαυμασμό υπάρχει και κάποια δυσαρέσκεια απέναντί του. Όταν η Δίδυμος ήταν ακόμα παιδί,  ήταν πολύ σημαντικό γι'αυτήν να έχει την προσοχή του, όμως κατά έναν τρόπο εκείνος την αγνοούσε. Στην ενήλικη ζωή της, αυτή η  ανάμνηση, προκαλεί δυσαρέσκεια.

Επειδή η Δίδυμος ανήκει σε ένα εγκεφαλικό ζώδιο, δεν είναι πάντα εύκολο να ενσωματώσει τις συναισθηματικές ανάγκες της, στην καθημερινή πρακτική της ζωή.  Πολλές φορές  το σώμα της και οι σωματικές της ανάγκες, της φαίνονται ξένες. Ανάλογα, αναζητά έναν σύντροφο που θα την ερεθίζει διανοητικά, σε μια σχέση που θυμίζει μάλλον φιλία και συντροφικότητα- όπως και στην περίπτωση της γυναίκας Τοξότη.  Αγαπά την παρέα των ανδρών, γιατί πιστεύει οτι μπορεί να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους-άλλωστε η ίδια ανήκει σε ζώδιο αρσενικής πολικότητας και έχει ανάγκη να <<θρέφει>>  τη διάννοιά της. Ενδεχομένως να απορρίπτει την θηλυκή της πλευρά ώς ένα βαθμό. Η λιγότερο εξελιγμένη Δίδυμος αποφεύγει γενικά την παρέα των γυναικών, επειδή βασικά δεν σέβεται την <<θέση>> της γυναίκας. Όσο  αποκτά μεγαλύτερο βαθμό συνειδητότητας, αρχίζει να εκτιμά τις γυναικείες παρέες- κατά προτίμηση με γυναίκες εξίσου προχωρημένες διανοητικά. 


Ο άνδρας Δίδυμος

Το αγόρι Δίδυμος, είναι γνωστός ως περιπλανώμενος και μποέμ. Είναι δύσκολο να κατακτηθεί αφού είναι συνεχώς φευγάτος για την επόμενη εξερεύνηση των κόσμων. Σπάνια ανοίγεται σε άνδρες φίλους του και απολαμβάνει περισσότερο να συζητά με γυναικεία συντροφιά. Του αρέσει το φλερτ. Αντίθετα, θα αναπτύξει πολύ λίγες ανδροπαρέες, ίσως επειδή δεν εμπιστεύεται ακριβώς τους άντρες. Αυτή η δυσπιστία, φαίνεται οτι προήλθε από την σχέση με τον πατέρα του. Στην παιδική του ηλικία, το αγόρι Δίδυμος, ήθελε όπως και το κορίτσι Δίδυμος, να έχει την προσοχή του πατέρα, όμως ο πατέρας δεν ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόταν πιο πολύ. 

Ο Δίδυμος μπορεί να δημιουργήσει μια φιλική σχέση με γυναίκα, ενώ σπάνια είναι το σέξ ο μοναδικός πυρήνας της σχέσης του με μια γυναίκα. Είναι συναισθηματικά δεμένος με την μητέρα του- συνήθως εκείνη τον στήριζε συναισθηματικά όταν ήταν παιδί εξαρτιόταν επάνω της. Μεγαλώνοντας το αγόρι Δίδυμος μαθαίνει να αναζητά γυναίκες όπως η μητέρα του, παντοδύναμες, στις οποίες μπορεί να βασιστεί ή και να κρυφτεί πίσω από αυτές. Ένας <<εξαιρετικά όμορφος>> Δίδυμος, σπάνια θα αναζητήσει μια <<εξαιρετικά όμορφη>> γυναίκα. Προτιμά μια <<αξιόπιστη>> γυναίκα. 

Ερωτική ψυχολογία Διδύμων

Οι ενήλικοι Δίδυμοι, δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τις συναισθηματικές καταστάσεις. Ίσως παραπονιούνται οτι <<δεν καταλαβαίνουν τί θέλουν οι άλλοι από αυτούς>>. Όταν φορτώνονται με ευθύνες, γίνονται εχθρικοί- γιατί δεν ξέρουν ποιές είναι οι προσδοκίες των άλλων, ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται περιορισμένοι από τη διανοητική τους ελευθερία. Η <<ελευθερία του πνεύματος>> που τόσο εκτιμούν οι Δίδυμοι. 

Στις ερωτικές τους σχέσεις νιώθουν παρεξηγημένοι, γιατί η λέξη <<έρωτας>> έχει για αυτούς πνευματικές προεκτάσεις. Η έννοια του έρωτα είναι πιο σημαντική από τις πράξεις κάθε λογής που αποδεικνύουν το συναίσθημα. Οι Δίδυμοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις εκδηλώσεις του έρωτα, με αντίστοιχες εκδηλώσεις. Όταν ο Δίδυμος ή η Δίδυμος αγαπάει, μπορεί να αγαπάει με όλη του/της την καρδιά, αλλά να μην μπορεί να το εκδηλώσει με ένταση. Καταρχήν, επειδή δεν ξέρουν τί θα νιώθουν την επόμενη μέρα και κατα δεύτερον επειδή τους προσβάλλει και αντιδρούν αμυντικά, όταν τους κατηγορούν οτι δεν <<φαίνονται>> ερωτευμένοι.

Οι πιο ώριμοι Δίδυμοι, ξέρουν οτι το <<σ'αγαπώ>> δεν είναι κάτι που λέγεται προφορικά, αλλά που απαιτεί να δώσεις κάτι παραπάνω από λόγια. Στους πρώτους τους έρωτες το ζουν κάπως εγκεφαλικά, το ονειρεύονται, το φαντασιώνονται, το αναλύουν στη σκέψη τους. Όταν φτάνουν στο σημείο όπου τα πράγματα σοβαρεύουν, συνειδητοποιούν δυσανασχετώντας οτι πρέπει να λάβουν υπόψη και τις συναισθηματικές ανάγκες του συντρόφου τους. Οι άλλοι πληγώνονται εύκολα, οπότε οι Δίδυμοι αποκτούν μια φήμη ερωτικής αναξιοπιστίας. Με τον τρόπο τους διώχνουν όποιον δεν μπορεί να αντέξει, και όποιος αντέχει μένει. Η επιμονή ενός συντρόφου να μείνει στη ζωή του Διδύμου, παρά τα συναισθηματικά ρίσκα, δεν συνεπάγεται αυτόματα οτι ο Δίδυμος θα το εκτιμήσει ή οτι θα αλλάξει το στύλ του στο πιο <<υπέυθυνο>>, ούτε ακόμα και για έναν μεγάλο έρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Εικόνες θέματος από GelatoPlus. Από το Blogger.