ΑΦΡΟΔΙΤΗ Τετράγωνο Κρόνος (σε γενέθλιο χάρτη)

Αν έχεις αυτή την όψη στο χάρτη σου, αισθάνεσαι φτυσμέν@ από το σύμπαν. Από πού να σε πιάσω, δεν ξέρω! Δεν υπάρχουν παρηγορητικά λόγια για αυτή την όψη, διότι οι δυσκολίες που περνάς στη ζωή σου εξαιτίας της, δεν μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, ούτε να σου προσφέρουν την πολυπόθητη γνώση ως αποζημίωση. Είναι μια όψη που αντίθετα, εμποδίζει τη γνώση, αντιμάχεται τον Κρόνο και μπήγει τα νύχια της στην αυτοπεποίθησή σου, με φαύλους κύκλους αποτυχιών και συναισθηματικών δυστυχημάτων.

Ανεπιθύμητ@. Αρχικά αισθάνεσαι ανεπιθύμητ@, μη ελκυστικ@, μη ποθητ@. Κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και σκέφτεσαι: "γιατί να μην είμαι αλλιώς;", "είμαι κακάσχημ@ σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άλλοι είναι πανέμορφοι". Να ξεκαθαρίσουμε, ότι η όψη αυτή δεν κάνει ένα άτομο να είναι άσχημ@, αλλά πιθανότατα το κάνει να ασχολείται λιγότερο με την εξωτερική του εικόνα και να απεχθάνεται όσους βασίζονται στην καλή τους εμφάνιση. Βλέπεις γύρω σου γυναίκες που είναι κοκκέτες ή άντρες που είναι στυλάτοι και νιώθεις αυτόματα μειονεκτικά, πως δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς.

Το ράφι. Όταν αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν ένα μη ανταγωνιστικό προϊόν, φυσικά θα σαμποτάρεις τη δημοτικότητά σου σε οποιοδήποτε φύλο σε ενδιαφέρει ερωτικά. Ο γεροντοκορισμός έρχεται φυσικά με αυτή την όψη. Μπορεί να είσαι κάτω των τριάντα κι όμως έχεις μέσα σου εδραιώσει την πεποίθηση οτι θα μείνεις στο ράφι. Δεν κάνεις τίποτα γι'αυτό. Δε στολίζεις τον εαυτό σου, δε μπαίνεις μάχιμα στο παιχνίδι των γνωριμιών, δεν διεκδικείς-- αλλά το μεγαλύτερο σφάλμα σου είναι ότι δεν επιτρέπεις να σε διεκδικήσουν. Δηλώνεις μόνιμα απογοητευμέν@ από τις σχέσεις και τρομάζεις με τη σκληρότητά σου όποι@ συναντάς.

Ταυτόχρονα, (να τα λέμε όπως είναι), είσαι και απαιτητικ@ στο ερωτικό ταίριασμα. Δεν σ'αρέσει αυτ@, δεν σ'αρέσει @ άλλ@... Συχνά τυχαίνει να έχεις προτάσεις, αλλά μοιράζεις αδέξια χυλόπιτες χωρίς να δοκιμάσεις την τύχη σου. Πάντα κάτι θα βρεις για να μην ικανοποιείσαι. Στην ουσία, επειδή προφητεύεις την αρνητική έκβαση του ειδυλλίου από χθές, αρνείσαι να το ζήσεις. Η αυτοεκπληρούμενη απόρριψη, ρίχνει τη σκιά της πάνω σας, περιμένεις κάθε στιγμή ότι το άτομο που έχεις δίπλα σου θα σε εγκαταλλείψει ....γιατί το αξίζεις, κατά τη γνώμη σου. Και με κάθε απόρριψη, βάζεις την καρδιά σου στο γύψο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σου παίρνει καιρό να ξεπεράσεις μια αισθηματική αποτυχία. Αυτή, σε οδηγεί στην αδράνεια. Ο άλλος συνεχίζει τη ζωή του ακάθεκτα, ενώ εσύ παραμένεις στο τίποτα, περιμένοντας, το τίποτα. Το αποδέχεσαι ότι, ο άλλος ήταν "πολύς" για σένα και εσύ "λίγος" για να τον κρατήσεις, οπότε... Η αγαμία είναι πιθανή συνέπεια. Αντιμετωπίζεις και το σεξ με κάποια ξηρότητα. Περνάει καιρός που δεν...

Όταν όμως σου ζητούν να περιγράψεις τον ιδανικό έρωτα, η λέξη κλειδί είναι σχέση. Φοβάσαι πολύ ό,τι δεν κλείνεται μέσα στο πλαίσιο "αποκλειστική δέσμευση". Ο μόνος τρόπος να μην πληγωθείς, είναι μια σταθερή, γερή σχέση, ει δυνατόν με "συμβόλαιο" ότι δεν θα σε ρίξει στα βράχια... Κι ας περνάτε άσχημα, κι ας νιώθεις ανασφάλεια, κι ας μην μιλάτε πολύ κι η επικοινωνία σας ας είναι πίσω από τα τείχη: δεν πειράζει, αρκεί να είστε ο ένας προσδεμένος στον άλλο.

Φυσικά και δεν μπορείς με αυτή την όψη να δημιουργήσεις χαλαρές και διασκεδαστικές σχέσεις. Άλλωστε δεν σε ελκύουν χαλαροί και διασκεδαστικοί τύποι. Για παράδειγμα, Δίδυμοι & Ιχθείς, ακόμα κι αν μπουν ανυποψίαστοι στη ζωή σου και σε ξεκλειδώσουν για λίγο, εσύ πρώτα θα τους διώξεις από κοντά σου με τον τρόπο σου. Ψάχνεις κάτι σοβαρό, που δεν θα το βρείς παρά σε ομοιοπαθούντες. Κάποι@ που έχει άσχημη γενέθλια όψη Αφροδίτης με Κρόνο, ή Αφροδίτη σε Αιγόκερω/Υδροχόο, ή ανάδρομη Τούλα, ή μπόλικο Αιγόκερω/Υδροχόο σε πλανήτες βασικούς, κλπ. Εκεί θα νιώσεις την ασφάλεια και την οικειότητα, οπότε θα ανοίξεις λιγάκι αυτό το παράθυρο.

Θες να σου πω κάτι θετικό, γιατί σου έπεσαν βαριά όλα αυτά; Υπάρχει κάτι θετικό. Υπάρχουν 2 τρόποι προτεινόμενοι για να επιλύσεις το γόρδιο συναισθηματικό σου μπλέξιμο:


  •     το θεραπεύεις στην πράξη. Τρως δηλαδή, αλλεπάλληλες αποτυχίες στη μάπα, μέχρι να αποκτήσεις ανοσία και ίσως βρεις τι θέλεις και τι σου πάει καλύτερα. Το να είσαι ανασφαλής στα ερωτικά σου, δε λύνεται με τα σταυρωμένα χέρια. Δοκίμασε, πληγώσου, ξαναδοκίμασε. Όλα θέμα εμπειρίας είναι.
  •     περίμενε την ωριμότητα. Είναι αστρολογικό κλισέ ότι οι Κρόνιοι τύποι και γενικώς οι Κρονόπληκτοι και Κρονοχτυπημένοι, τα καταφέρνουν καλύτερα όσο μεγαλώνουν ηλικιακά. Το κλισέ αυτό περιλαμβάνει εκτός από την συναισθηματική ευχέρεια και την εμφανισιακή βελτίωση. Μην απελπίζεσαι λοιπόν!

Και στο κρεβάτι σου, αράχνες; Εντάξει, δεν το χεις και πολύ με το σεξ (τί να στα λέω εγώ), όμως τουλάχιστον είσαι κουλ με το όλο θέμα. Γνωρίζεις ότι το σεξ δεν γίνεται μόνο από έρωτα, αλλά και χωρίς συναίσθημα. Έχεις κάνει τις αρπαχτούλες σου για να θυμηθείς πως είναι, εν μέσω του εργένικου βίου σου. Συνήθως ξερό σεξ, εν ψυχρώ, με αγνώστους, χωρίς αγάπη, σε φιλικό. Καλά κάνεις, όχι θα σκάσεις επειδή η γενέθλια Αφροδίτη σου τσακώθηκε με τον Κρόνο.

Το δυσκολάκι στο σεξ για σένα, είναι εντός σχέσης, εκεί που χάνεις τη μπάλα γιατί μπαίνει στη μέση το αίσθημα. Το ξέρω πως παίρνεις βαθιές ανάσες όταν βρίσκεσαι κοντά τ@ και πως ξεστομίζεις τα ερωτόλογα στο ταίρι σου, με σοβαρότητα και τυπικότητα, λες και κάνεις ανάγνωση διαθήκης. Το ξέρω ότι είσαι κορίτσι που δεν εκδηλώνεις τη θηλυκότητά σου με γούτσου-γούτσου, είτε, είσαι αγόρι που δεν έχει πολλές επαφές με την θηλυκή πλευρά του ψυχισμού σου. Όμως δεν χρειάζεται να γδέρνεις τον ερωτικό σου παρτενέρ σωματικά και ψυχικά, κάθε φορά. Πάρ'το αλλιώς και θα δεις πόσο ανακουφιστικό και εκτονωτικό είναι, το, να δίνεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψτε Τα Σχόλιά Σας!!

Από το Blogger.